Stalno zaposlenje

Posao za djecu poginulih boraca u Poreskoj upravi

  • 23.07.2018. 20:03

Da Vlada Srpske nije zaboravila one koji su dali život za Republiku pokazuje i primjer Poreske uprave RS. Od 32 nova službenika, koliko ih je primljeno za stalni radni odnos na nedavno završenom javnom konkursu, njih devetero je visokoobrazovanih iz kategorije djece poginulih boraca Vojske Republike Srpske.

"Mislim da je suvišno govoriti o tome koliko svima nama ovo znači. Baš zbog toga vjerujem da će svako od mojih kolega, kao i ja sama, dosljedno i korektno obavljati svoj posao. Takođe, voljela bih naglasiti da je Poreska uprava jedna od institucija koja je pokazala veliko poštovanje prema kategorijama koje su dale najviše doprinosa za stvaranje ove države", rekla je Biljana Ristić, dijete poginulog borca VRS.

Iz Poreske uprave kažu da su i prethodnih godina vodili računa o zapošljavanju djece iz kategorije porodica poginulih boraca, kao da će i tu praksu nastaviti i u budućnosti.

"To je samo jedan mali način da se odužimo njihovim roditeljima koji su najvrijednije svoje što su imali dali za Republiku Srpsku, život ili dijelove svoga tijela i mislim da u narednom periodu  moramo posebnu obratiti na tu kategoriju u čitavoj RS", rekla je Zora Vidović, direktor Poreske uprave RS.

Do kraja godine biće raspisan još jedan konkurs, s obzirom na to da znatan broj radnika odlazi u penziju. Samo u 2017-oj Poresku upravu je zbog penzionisanja i odlaska na druga radna mjesta napustilo 47 službenika.

 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм