ATV

Сутра

Посјета УКЦ-а Српске Клиничком центру Србије прилика за унапређење сарадње

 • 04.12.2023. 14:43

Делегација Универзитетског клиничког центра (УKЦ) Републике Српске коју предводи генерални директор Владо Ђајић посјетиће сутра Kлинички центар Србије с циљем унапређења међусобне сарадње, а то ће бити и прилика да се изрази захвалност предсједнику Србије Александру Вучићу и здравственим радницима за оно што су урадили за здравствени систем Српске.

Ђајић је истакао да ће руководство УKЦ-а и начелници клиника у овој здравственој установи посјету искористити и да се пружи подршка Вучићу и његовом тиму у даљем руковођењу Србијом.

"Желимо да скренемо пажњу грађанима Београда, који волимо, да им се не деси оно што се десило у Бањалуци. Да не изаберу неке нестручне особе и да им не упропасте град као што је упропаштена Бањалука", рекао је Ђајић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Засијало сунце на Ваведење Пресвете Богородице! Народно вјеровање открива каква ће бити идућа година!

Засијало сунце на Ваведење Пресвете Богородице! Народно вјеровање открива каква ће бити идућа година!

Начелник Kлинике за општу и абдоминалну хирургију УKЦ-а Зоран Алексић нагласио је да је генерација доктора специјализацију започела када је почео и грађански рат на овим просторима, те да су имали прилику да уче од колега из Србије.

Према његовим ријечима, тада су успјешно оперисани многи који су рањени и који су збринути захваљујући здравственом систему Србије.

"Дугујемо велику захвалност здравственом систему Србије, не само за помоћ у току рата него и за послијератни период, јер смо на ВМА Београд упознали врсне стручњаке с којима имамо одличну комуникацију", рекао је Алексић.

Он је подсјетио да стручњаци из Србије долазе на УKЦ Републике Српске како би едуковали младе кадрове.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: 1994 (12+) (Р)

  Серија: 1994 (12+) (Р)

 • 17:50 По свијету са Робертом Дацешином

  'По свијету са Робертом Дацешином

 • 18:20 Српска кућа (Р)

  ТВ Серијал 'Српска кућа' прати оснивача и чланове Фондације 'Српска кућа', те представнике локалних заједница у којима граде куће за вишечлане, социјално угрожене, породице у Републици Српској.