Vrijeme za odmor

Poslanici na raspustu

  • Извор: АТВ
  • 10.07.2022. 19:30

Raspust počinje i za narodne poslanike. More, selo, domaće destinacije, predizborna kampanja - to su najčešći planovi za vrelo ljeto. U Hurgadu, među ajkule, sigurno neće. Većinu čekaju ležaljke na crnogorskom primorju. Ugoditi familiji, proći povoljnije, a ima i do principa – tako se destinacija bira.

"Ja sam otac troje male djece i sa suprugom, hajde pošto nije neka ozbiljna tema, šalimo se da ne idemo na odmor, već na more i planiramo svoj godišnji odmor u bratskoj srpskoj Crnoj Gori, na području Herceg Novog u krugu porodice, sa djecom", kaže Aleksandar Glavaš, poslanik DNS-a u NSRS.

“Ima mnogo sadržaja iz srpske kulture i baštine i vjerske i svake druge. Jednostavno tamo se osjećam i najljepše među tim narodom, jednostavno osjećam se kao u Republici Srpskoj. Kako biramo gdje se osjećamo lijepo, trebamo i izborom na koju lokaciju otići biti svjesni da i time pomažemo tom tamo našem narodu", kaže Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a u NSRS.

Neki će energiju, između priprema za izbore, da skupe rutom po Republici Srpskoj. Biće to, pričaju, “vikend odmori”.

"I to u Republici Srpskoj. Planirala sam otići, evo konkretno možda rafting Tara i to je to, na selu, neke seoske, privredne aktivnosti obavljati zajedno sa babom", kaže Andrea Dorić, poslanik SP-a u NSRS.

"Možda dan ili dva na Drinu, onaj dolje prelijepi dio kod Bratunca i Zvornika, onaj prelijepi dio Drine gdje imaju i regate, tako da znači samo neki kratki vikendi. Ove godine je i kampanja, ali i neke porodične obaveze, tako da neće biti onoga dužeg odmora. To planiramo vjerovatno tek poslije oktobra", kaže Milan Petković, potpredsjednik NSRS.

Dovoljno je jako hercegovačko sunce, pa energije ne nedostaje, kroz smijeh nam odgovaraju poslanici sa juga Republike Srpske. Ipak, kažu, bilo je dosta posla, pa će i oni dolje uhvatiti koji slobodan dan.

"Možda uhvatim koji dan sa porodicom i to bi trebao svako da nađe vremena za porodicu prije svega, ali to je onaj slatki umor, kada završimo neki posao, onda smo zadovoljni, ako je on uspješno završen", kaže Maksim Skoko, poslanik SPS-a u NSRS.

Neki su na raspustu odavno. Nedolasci na sjednice i neučestvovanje u donošenju odluka koje su značajne za one koji su im omogućili poslaničko mjesto, obilježili su I ovu poslaničku sezonu. Tako je bilo i prije neki dan na posljednjoj sjednici. Kako su radili i jesu li imali od čega odmarati, pokazaće se drugog oktobra. Ocijeniće ih građani Republike Srpske.