Doboj

Potpisan sporazum Trgovinskom komorom Budimpešte

  • Извор: АТВ
  • 05.11.2022. 19:14

Privrednici dobojske regije na korak su do saradnje sa mađarskim kolegama. Područna komora poptisala je sporazum sa privrednom komorom Budimpešte. Tme se se otvaraju putevi izvoza, kao i razmjene iskustava.

"U svakom slučaju daju nam neku priliku da pokušamo da se dokažemo i da proširimo tržište da smo prisutni mimo regije Republike Srpske i BiH i van granica", kaže Milorad Nikolić, privrednik iz Doboja.

Turizam i poljoprivreda nisu jedine grane koje mogu da sarađuju. Brojne su mogućnosti, kažu u dobojskoj Privrednoj komori. 

"Posebno su zaiteresovani za metaloprerađivačku industriju, zatim za sve što s tiče poljoprvrede i prehrane mada se nisu ograničili na to nego rekli da u obzir dolaze i sve druge djelatnosti", kaže Srećko Stojaković, direktor Privredne komore Doboj.

Konkretnim koracima prethodiće istraivanje tržita. U Srbiji je to trajalo oko dvije godine. 

"Vjerujem da ćemo i ovdje imati potrebu od godinu i po do dvije da procijenimo kapacitete potrebe lokalnog tržišta da bi na osnovu toga mogli da ponudimo našu podršku", ističe Miloš Bornamisa, povjerenik BKIK za Zapadni Balkan.

Uvoz, izvoz, partnerski odnosi, prenos dobrih praksi, dio su buduće saradnje. I upoznavanje sa izmjenama  zakonskih propisa  u obje države, namjera je sporazuma. 

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина