Borba traje od juče

Požar u okolini Bileće pod kontrolom

  • Извор: АТВ
  • 17.07.2022. 18:58

Od juče traje borba za spas bilećkog sela Korita. Vatra je već prošla kroz pola sela i u više navrata zaprijetila kućama. Iza Korićana je besana noć, požar je teško obuzdati.

"Ti prođi, ugašeno, vrati se ono se opet aktiviralo. Nemoguće, dunuo sjever, odnio niz valu, ukoliko ne presjeku na ovim putevima, čitava će Korita izgorjeti. Nemoguće" rekao je Jovo Nosović iz Korita.

"Od juče se borimo sa ovim požarom zaista je situacija teška, zaista se nekako sve poklopilo i vjetar i živa vatra. Uglavnom borimo se silu smo toga spasili a silu toga je još ugroženo", rekao je Mijo Nosović, takođe iz Korita.

Objekte ćemo spasiti ali ovaj požar je teško ugasiti, kažu već umorni bilećki vatrogasci. Ističu da su im juče pomagale kolege iz Gacka i da su zajedničkim snagama noćas požar bili stavili pod kontrolu. Vjetar im je najveći neprijatelj.

"Kuće nisu ugrožene trenutno ali je situacija vrlo loša, požar je potpomognut jakim vjerom i strašno otežava gašenje i dim nas sprečava prilazu požaru", rekao je Radojica Čuknić, vatrogasac iz Bileće.

Ovaj požar je izbio juče, sumnja se da je namjerno zapaljen. Vatra je bila ugrozila najstariju kafanu u Hercegovini a dim je otežavao saobraćaj na putu Bileća Gacko. Trebinjski vatrogasci danas su gasili požar u rejonu sela Zupci.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм