ФБиХ

Познат датум исплате средстава родитељима његоватељима

  • Извор: Радио Сарајево
  • 07.11.2023. 14:14

Федерално министартсво рада и социјалне политике објавило је данас информацију да су пуштени налози за октобарске накнаде родитељима његоватељима у Федерацији БиХ.

"Прошли мјесец смо објавили да смо завршили ревизију рјешења за родитеље његоватеље, те да ће од новембра мјесеца накнаде родитељима његоватељима из Федералног министарства финансија бити пуштане сваког десетог у мјесецу. Шта смо обећали, то смо и испунили. Налози су данас пуштени из нашег Министарства, а већ 10. ће бити на рачунима центара за социјални рад", најавио је федерални министар рада и социјалне политике Аднан Делић. 

Из Министартсва подсјећају да је примјена Закона родитељ његоватељ почела крајем 2021. године, те да је ревизија око 1600 предмета трајала скоро двије године.

Бањалучанину у ауту нашли пушке

Бањалучанину у ауту нашли пушке

"У периоду од годину и по дана колико је трајала ревизија до преузимања мог мандата завршено је тек око 500 предмета. Препознали смо то као приоритет, основао сам комисију и за три мјесеца завршили смо око 700 заосталих и нешто више од 300 новопристиглих рјешења и тиме коначно окончали заосталу ревизију", подсјетио је министар.

За мјесец октобар родитељима његоватељима унесени су налози за исплате у укупном износу од 1.660.830,05 КМ за 60 центара за социјални рад на подручју Федерације БиХ.

Iсплате ће из Федералног министарства финансија ићи сваког десетог у мјесецу од овог мјесеца па надаље, а кад ће центри за социјални рад уплаћивати средства корисницима, Федерално министарство рада и социјалне политике не располаже таквим информацијама, саопћено је из Кабинета министра.

(Радио Сарајево)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм