Snižene cijene povrća

Pravo je vrijeme da se krene sa pravljenjem zimnice

  • 02.09.2018. 19:33

Pravo je vrijeme da se krene sa pravljenjem zimnice. Cijene povrća na tržnicama su snižene, a prodavci čekaju domaćice u potrazi za svime pšto im je potrebno za ajvar, pinđur, turšiju i druge zimske salate. 

Pripreme za zimnicu već su počele. Koliko možemo da vidimo, prodavci su pripremili bogate tezge. Domaćice prilaze i gledaju šta se to sve nudi  na banjalučkoj tržnici i po kojim cijenama.

Paprike babure koštaju od jedne do dvije marke po kilogramu. Krastavci oko marku i po. Tezge su napunile i Ljubinka i Božana. Nema čega nema, ali kako kažu, nema baš ni kupaca koliko su se nadale. 

"Pa ne kao ranijih godina. Znači, poneko. Ne znam da li je to još rano, ali je slabo. Ili neće ove mlade domaćice da prave zimnicu. Nešto lijene", kaže Božana Grubor.
 
"Cijene nisu tako ni velike. Vidite, ima paprika po marku, marku i po. Paradajz isto tako marka i po. Patlidžani, marka, marka dvadeset. Sve su to normalne cijene", ističe Ljubinka Pejčinović.

Brojne domaćice su već zasukale rukave i krenule sa pripremom. 

Da je domaće najbolje, zna i Milka Tamamović. Kupila je još jednu  turu paprika za ajvar, pa će za koji dan, kaže, pristaviti i drugi lonac. Kaže - kupovno sa domaćim ne može da se poredi.

"Kad pravim zimnicu, pravim od sirovine koju ja biram. Ili je ja proizvedem ili je kupim, nije bitno i da pravim na svoj način. Maksimalno čisto, zadovoljava sve standarde zdrave hrane, zdravog načina konzerviranja. A ovo što kupim kupovno, šta da Vam kažem. Ja znam da je to sve lijepo, ali tu ima dosta konzervansa", kaže Milka.

Cijene povrća bi sredinom septembra mogle da budu nešto veće pa je bolje što prije u kupovinu, kažu prodavci. 

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.