OJT Banjaluka

Predložen pritvor mladiću koji je pucao na komšiju u Šipovu

  • Извор: АТВ
  • 31.08.2021. 09:38

Tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva predložio je danas pritvor za Predraga Jerinića (26) iz Šipova , koji je osumnjičen da je u februaru ove godine iz puške pucao prema komšiji u ovoj opštini.

„Osumnjičeni je 22.02.2021.godine, oko 17.15. časova, i 15.07.2021.godine, oko 18.00.časova, u selu Stupna, opština Šipovo, pucao iz vatrenog oružja, puške (čije držanje građanima uopšte nije dozvoljeno)  u namjeri da liši života oštećenog V.O.  (57) iz Šipova. Tom prilikom oštećeni nije zadobio tjelesne povrede“, podsjećaju iz Okružnog javnog tužilaštva.

Osumnjičeni je u julu u selu Duljci na području Šipova,  došao do kuće M.M. u namjeri da protivpravno prisvoji stvar, te je iskoristio odsustvo oštećenog i pronašao i uzeo pušku.

„Pritvor je predložen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela ubistvo u pokušaju , u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i krivičnim djelom krađa“, naveli su iz OJT Banjaluka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora   bog  postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo.