Добра сарадња

Представници здравствених установа из Србије у Бањалуци: Циљ унапређење рада УКЦ-а

  • Извор: СРНА
  • 08.12.2023. 13:52

Генерални директор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске Владо Ђајић рекао је да је посјета представника најзначајних здравствених установа из Србије прилика да се покаже добра сарадња Србије и Републике Српске и несебичност колега из Србије да преносе знања љекарима УКЦ и другим здравственим радницима.

"Колеге из Србије су данас не само учествовале у едукацији, већ и лијечењу наших пацијената. Ово је и прилика да захвалимо свим здравственим радницима Србије, руководству Србије на челу са предсједником Александром Вучићем за све што раде за здравствени систем Српске, а раде много у виду донација, помоћи, едукација, лијечењу наших пацијената у Српској и лијечење наших пацијената у Србији", рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци.

Он је захвалио свим колегама истичући да је циљ унапређење рада УКЦ-а и да пацијенти ове установе и становници Српске имају здравствену заштиту као у многим у богатијим и већим државама и много развијенијим центрима Европе и свијета.

Додик: Пројектом изградње пречистача отпадних вода унаприједити животни стандард

Додик: Пројектом изградње пречистача отпадних вода унаприједити животни стандард

Управник Клинике за кардиохирургију Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње" Слободан Мићовић истакао је да се у УКЦ-у Републике Српске осјећа као код куће и да су цијели тимови љекара са Института Дедиње долазили да помажу младим колегама у УКЦ-у да би се направила једна добра Клиника за кардиохирургију.

"Сада послије годину и по дана и скоро 400 оперисаних пацијената могу да кажем да идемо сигурним корацима у једну светлу будућност ове кардиохирургије и сигуран сам да ће ова кардиохирургија не само по броју операције, него и по врсти, разноврсности и резултатима бити једна заиста врхунска установа", рекао је Мићовић.

Он је нагласио да се на Институту "Дедиње" оперише јако много и да је ово по свим бројевима и резултатима једна водећа институција у овом региону.

"Ми заиста несебично преносимо наше знање и искуства. Десетине доктора и сестара са Дедиња су прошле кроз Клинику за кардиохирургију УКЦ-а и сви су се са осмехом враћали, јер је ентузијазам и жеља за учењем и едукацијом је овде на импозантном нивоу", рекао је Мићовић.

СРАМНО! Себија Изетбеговић пљунула чувара на капији КЦУС - ВИДЕО

СРАМНО! Себија Изетбеговић пљунула чувара на капији КЦУС - ВИДЕО

Он је истакао да ће љекари са Института "Дедиње" са задовољством наставити сарадњу, не само на нивоу ове двије здравствене установе, него и на нивоу Удружења кардиоваскуларних хирурга, Удружења кардиолога Српске, све с циљем што боље здравствене заштите.

Директор Института за здравствену заштиту мајке и детета "Др Вукан Чупић" Радоје Симић рекао је да му је част и задовољство што као представник највеће дјечије болнице у региону може да учествује у раду, како је рекао, велике, знамените, квалитетне, добре, а по неким стварима можда и прве здравствене установе у региону.

"Као руководилац могу да позавидим овој болници и директору Влади Ђајићу који има веома много слуха за врло квалитетне младе докторе, које шаље на едукације од братског Београда и Србије, преко Словеније и Љубљане, Беча и других градова широм Европе", истакао је Симић.

Симић је истакао да је велики допринос сарадњи здравствених установа дала добра сарадња руководстава Србије и Републике Српске.

"Често долазим овдје, сваке године, сваки дан тачније примећујем напредак у квалитету рада, опреми, знању кадра како љекара, тако и медицинских сестара. Све честитке руководству установе, руководиоцима здравственог система у Републици Српској и представницима власти Српске", рекао је Симић.

Дијелови расути по путу - Тешка саобраћајка код Кампуса, повријеђен моториста

Дијелови расути по путу - Тешка саобраћајка код Кампуса, повријеђен моториста

Замјеник директора УКЦ-а Србија Јовица Миловановић рекао је да су Клинички центар Србије и УКЦ Републике Српске кичме здравственог система Србије и Републике Српске и да њихова сарадња траје дуги низ година, те да на годишњем нивоу у УКЦ Србије на болничком лијечењу буде више од 1.100 пацијената из Српске.

"Готово за свакога од њих је професор Ђајић у контакту био са мном или са директором, гдје смо омогућили да се лече у најбољим могућим условима", истакао је Миловановић.

Он је навео да је главна импресија то да је УКЦ Републике Српске врхунски направљена установа, нагласивши да је много важније од тога да се одржава континуитет јавних набавки потрошног и уградног материјала.

Миловановић је нагласио да је за све потребно разумијевање Владе Српске и предсједника, јер су, како је рекао, додао велика издавања за здравство.

Он је навео да се у УКЦ Србије у овом тренутку налази 25 љекара на специјализацији и субспецијализацији гдје усавршавају најкомликованије процедуре и по завршетку ће се вратити у УКЦ Српске да их самостално изводе.

"Заједно смо са колегама значајно унапредили операције карцинома, малигних тумора гркљана", рекао је Миловановић.

Он је истакао да се на челу УКЦ Републике Српске налази врхунски менаџер који се стално труди да се увијек иде напријед, додавши да је то сигурни пут успјеха.

Из УКЦ су навели да је циљ радне посјете колега из Србије јачање досадашњих сарадњи, планирање будућих пројеката и пружања што боље здравствене заштите пацијентима.

Пратите нас и путем Вибера