Јајце

Прекид саобраћаја у кањону Врбаса

  • Извор: СРНА
  • 08.12.2023. 08:09

Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по претежно влажним и клизавим коловозима, а због ниске јутарње температуре и мраза има поледице на дионицама у вишим планинским предјелима, преко превоја, мостова, надвожњака и на прилазима тунелима.

Због магле је видљивост смањена на подручју Добоја и Приједора, као и на ширем подручју Бихаћа, Босанског Петровца, Санског Моста, Кладња и Бановића, Бугојна и Травника у ФБиХ.

Возачима из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске савјетују да возе опрезно, вожњу прилагоде стању и условима на путу, те да на пут не крећу без зимске опреме.

Због опасности од обрушавања камења са стијене у прекиду је одвијање саобраћаја на магистралном путу Црна Ријека - Јајце, а алтернативни правац је преко Мркоњић Града.


Бубић за АТВ: Зваћемо Шмита као свједока

Бубић за АТВ: Зваћемо Шмита као свједока

И на осталим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, повећана је опасност од одрона.

На магистралном путу гранични прелаз Рача - Балатун саобраћај се на мјесту извођења радова одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На дионици регионалног пута Рача - Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја, ради регулисања улаза и излаза возила градилишта, која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача - Бијељина.

Привремено постављена сигнализација регулише саобраћај на дионицама магистралног пута Јоховац - Руданка и Руданка - Добој, као и на дијелу регионалног пута Разбој - Руданка.

На регионалном путу Разбој – Руданка, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.


Из пушнице домаћину украли месо

Из пушнице домаћину украли месо

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Ради извођења радова бушења и минирања на каменолому "Грапска-Костајница", привремено је обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Добој - Модрича, у мјесту Костајница, град Добој.

Због радова на санацији клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

За вријеме трајања радова на реконструкцији дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Радови су у току на дионицама магистралног пута Власеница - Хан Пијесак један, Хан Пијесак један - Хан Пијесак два и Хан Пијесак два - Соколац.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја, због изградње ензинске станице на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка - Бањалука.


Вишковић: Суђење Додику претвориће се у суђење Шмиту

Вишковић: Суђење Додику претвориће се у суђење Шмиту

Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка због изградње кружне раскрснице.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путу Приједор три - Копривна, гдје су у току радови.

На дионици регионалног пута Приједор три - граница Републике Српске/ФБиХ /Стара Ријека/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја због преласка радних машина преко пута.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На дионици магистралног пута Приједор - Козарац ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука - Приједор измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због опасности од клизишта на дионици регионалног пута Стари Угљевик - Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила на регионалном путу Мачковац - Пипери због оштећења моста у Мачковцу.

Због клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 12 тона на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ /Подкозара/ - Чајниче - граница Републике Српске/Црне Горе /Метаљка/.


Објављен снимак возила којим је отета Вања

Објављен снимак возила којим је отета Вања

Обустављен је саобраћај за сва возила и пјешаке у Бањалуци у Улици пут српских бранилаца, у зони моста преко Широке Ријеке, због реконструкције, односно изградње новог моста.

За вријеме трајања обуставе, теретни саобраћај преусмјерен је на брзи пут Бањалука - Лакташи.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

На мосту Краља Александра на путном правцу Бродар - граница Републике Српске/Србије /Рудо/ забрањен је саобраћај за возила укупне масе веће од 10 тона, док је за путничка возила брзина кретања ограничена на 20 километара на час.

На подручју ФБиХ у току су радови на магистралним путевима Јабланица - Мостар, Нови Травник - Бугојно, Биљешево - Лашва, Кључ - Сански Мост и Чевљановићи - Нишићи.

На граничним прелазима задржавања су за путничка возила краткотрајна.

Успостављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе преко граничног прелаза Орашје - Жупања.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!