Злочин који је потресао свијет

Објављен снимак возила којим је отета Вања

  • Извор: Агенције
  • 07.12.2023. 21:58

Брутално убиство тинејџерке Вање не престаје окупирати македонску јавност, а многи покушавају расвијетлити бројне нејасноће везано за случај.

Подсјетимо, осумњичени убица је Љупчо Палевски Палчо, познат и као контроверзни десничарски политичар, а у случај је умијешан и Вањин отац Александар. Још тројица су иза решетака због умијешаности у убиство Вање, али и фризера, чији је аутомобил украден и кориштен у отмици дјевојчице.

Новинар Фуркан Салиу на порталу "ПорталиИкс" објавио је видеозапис на којем се виде украдена возила цитроен те бијели рено с којима је отета 14-годишња Вања Горчевска. Према снимку, у цитроену, који је био у власништву 74-годишњег фризера Панча Жежевског, виде се возач и сувозач који носе црне капе, као и нешто што личи на бијелу торбу у задњем дијелу аутомобила.


На снимцима се види и дим од пожара на мјесту гдје је касније пронађено запаљено возило, али и закопано тијело убијене дјевојчице. Новинар тврди да снимак доказује да је возило запаљено већ у 9:37. Он тврди да снимак показује тачно када је и како жртва завршила у селу Бразда, преноси Јутарњи.

Како преноси македонски Курир, нестанак возила у којем је Вања отета и убијена МУП-у је пријављен 22. новембра, а аутомобил је 24. био у Скопљу. Рекао је то на данашњој конференцији за новинаре Драган Ковачки, опозициони саборски посланик и члан ИК ВМРО-ДПМНЕ.

"Према досад познатим информацијама, првоосумњичени Палевски починио је убиство над Жежевским из Велеса, узео му возило и данима се слободно шетао, након чега је починио још једно убиство и побјегао".

Мала Вања је брутално убијена, али један детаљ и даље мори све

Мала Вања је брутално убијена, али један детаљ и даље мори све

Он тврди да је МУП направио низ пропуста неправовременим и нестручним расвјетљавањем случаја нестанка Панча Жежевског из Велеса.

"МУП од самог почетка није предузео конкретне и опсежне оперативне мјере: Је ли предузето све да се пронађе његов телефон? Наводно је пронађен тек након четири дана. Је ли полиција преко мобилног оператера покушала доћи до листе разговора које је особа водила протеклих дана"?, само су нека од питања које је поставио Ковачки.

Затражио је и одговор на питање јесу ли на његовом телефону пронађени трагови особе која се тренутно налази на издржавању казне затвора.

"Је ли истина да је нестанак фризерова возила пријављен МУП-у 22. новембра, пет дана прије Вањиног убиства, а министар је тврдио да се за тим возилом није трагало јер нису знали да је нестао заједно с Панчом. Је ли истина да је возило којим је убијена Вања било на улицама Скопља у петак, три дана прије убиства? Очигледно је да су направљени кардинални пропусти. Да је МУП правовремено реагирао, можда би се монструми спријечили да убију Вању", сматра Ковачки.

Сахрањена Вања која је отета па звјерски убијена

Сахрањена Вања која је отета па звјерски убијена

Полиција вјерује да је отмица организована како би се од Вањине мајке као откупнина извукла велика свота новца.

Али, у цијелој овој причи остаје нејасно зашто се банда која је Вању брутално отела, везала јој руке и ноге и тако је смјестила у пртљажник аутомобила, није јавила Вањиној мајци и затражила откупнину, већ су је врло брзо убили, само неколико сати након отмице.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.