Истрага у току

Мала Вања је брутално убијена, али један детаљ и даље мори све

  • 06.12.2023. 10:50

Зашто је 14-годишња Вања Горчевска убијена мање од три сата након отмице, ако је намјера била да се тражи откуп за дјевојчицу? Ако су планирали да траже откуп, да ли су имали логистику, објекат гдје би складиштили храну, воду?

Истрага ради на томе да одговори на сва неодговорена питања о отмици и убиству дјевојчице.

С обзиром на то да је Вања отета у 7.30 и убијена око 10 часова, јер су се, према ријечима једног од осумњиченог "ствари отеле контроли", а наводно су отмичари почели да паниче јер је кренула потрага за дјевојчицом, поставља се питање како су за потрагу сазнали, када се мајка огласила на Фејсбуку тек у 12.08, два сата након што је дијете убијено.

Отац убијене Вање поново пред судом: Чека га ефективни притвор?

Отац убијене Вање поново пред судом: Чека га ефективни притвор?

Према изворима из истраге, дијете је отето у 7.30 ујутро, а убијено је око 10 у атару скопског села Бразда. Од центра Скопља до њега се вози око пола сата. Пут убица је трајао дуже, у међувремену су, како пишу македонски медији, стали на бензинској пумпи да напуне канту бензина, којим су касније запалили возило украдено од раније убијеног Панчеа Жежовског.

Осим тога, поставља се питање да ли је убици који је хладнокрвно убио дијете, након што је пет дана раније убио другу особу, ово прво убиство у животу, или му рука није задрхтала јер је то раније урадио?

Сахрањена Вања која је отета па звјерски убијена

Сахрањена Вања која је отета па звјерски убијена

Материјално стање главног осумњиченог Љупча Палевског такође уноси пометњу у мотиве. Како је човјек који је 90-их зарадио милионе евра као грађевински бизнисмен, градећи бројне објекте у Дебар Малу, доспио до отмице дјетета за изнуду десетина хиљада евра?

Истражни органи су свјесни да има много питања без одговора, али кажу да би на њих требало да одговори истрага која је тек почела.

Да подсјетимо, првоосумњичени за двоструко убиство Љупчо Палевски Палчо ухапшен је синоћ у Турској.

Објављени детаљи хапшења осумњиченог за убиство мале Вање

Објављени детаљи хапшења осумњиченог за убиство мале Вање

Полиција је раније привела пет особа због сумње да су помагали или учествовали у отмици и убиству мале Вање и Жежовског. Међу њима је и отац мале Вање. Четворици је синоћ одређен притвор до 30 дана, преноси Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)