U organizaciji MUP-a Srpske

Pripadnici PU Istočno Sarajevo u realizaciji kampanje "Budi oprezan – oružje nije igračka"

  • Извор: АТВ
  • 22.11.2021. 12:02

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su započeli realizaciju kampanje pod nazivom „Budi oprezan – oružje nije igračka“, koja traje do 31. decembra, a koju organizuje Ministrastvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Cilj kampanje je upoznati građane o mogućim posljedicama koje proizilaze iz nezakonite i nestručne upotrebe vatrenog oružja, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, kao što su proslave, svadbe, krštenja, rođendani, ali i upoznati građane o predviđenim prekršajnim i krivičnim sankcijama u skladu sa Кrivičnim zakonikom Republike Srpske, Zakonom o javnom redu i miru Republike Srpske i Zakonom o oružju i municiji Republike Srpske.

Načelnik Sektora policije, PU Istočno Sarajevo Milan Čvoro u izjavi za medije naglasio je da je zakonom zabranjeno korištenje vatrenog oružja na javnim mjestima, ali pojedinci to i dalje čine dovodeći sebe  i druge u opasnost i  dodao da je na području ove Uprave u proteklih deset mjeseci evidentirano 10 ovakvih prekršaja,  apelujući  na građane da u ovakvim prilikama ne koriste vatreno oružje, te da svaku nezakonitu upotrebu vatrenog oružja prijave nadležnoj policijskoj stanici ili na beslatan broj 122.


Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок