Meteorologija

Prognoza do subote: Kakvo nas vrijeme očekuje prvih dana marta

  • Извор: Агенције
  • 28.02.2023. 10:19

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni pada slab snijeg, a u Hercegovini slaba kiša.

Temperature izmjerene u 7 sati (°C): Ivan Sedlo -4; Bjelašnica i Sokolac -3; Drvar, Gradačac i Livno -2; Bugojno i Sarajevo -1; Bihać, Bijeljina, Tuzla i Zenica 0; Banjaluka, Doboj, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik 1; Mostar i Široki Brijeg 4; Stolac 6; Neum 7; Trebinje 8°C.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike će biti promjenljive. Nakon tmurnog i hladnog prijepodneva u većem dijelu zemlje, tokom dana će se djelimično popraviti, potom sa približavanjem noći, opšta slika će ponovo biti lošija. Poželjno je umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će padati slab snijeg, a u Hercegovini slaba kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa susnježicom ili snijegom, a u nizijama može padati i kiša. U Hercegovini kiša.

Većina padavina se očekuje od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

Djelomično vedro očekuje se u četvrtak u Bosni. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom, na planinama snijeg. Padavine su većinom slabe. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.