Semberija

Prvi dan proljeća izmamio građane na ulice

  • Извор: АТВ
  • 20.03.2022. 20:43

Prvi dan proljeća izmamio je na ulice brojne Semberce.

Iako sunčan dan, poprilično hladan vjetar opominjao je da se zima još nije predala. 

"Očekujemo nestrpljivo proljeće  i uvijek se radujem proljeću". "Jedva smo svi čekali ovaj prvi dan proljeća, baš sam danas pročitala da u 16:33 nastupa, tako da svakako smo svi jedva čekali i taj optimizam koji nosi proljeće i  da uživamo u ovim lijepim danima", kažu građani za ATV.

Sunčanim danima i višim temperaturama raduju se građani. Da se riješe debelih jakni i kaputa, ali i zbog boljeg raspoloženja.

"Kako nas je ova zima kako kažu u jakne zarobila bilo bi lijepo da ih skinemo i odložimo, ali sve zavisi opet od vremena, moramo se opet topliti kao što i vidite i danas je pohladno ima vjetra, imamo jakne, kape znači ne možemo se tek tako opustiti kako najavljuju. Radujemo se, ono budi dobro osjećanje u čovjeku kad proljeće stiže i normalno".

Uživanju u po nekima najljepšem godišnjem dobu, pogoduje i dosta bolja epidemiološka situacija nego prethodne godine. Građani se po prvi put nakon dvije godine osjećaju slobodni da uživaju u brojnim aktivnostima i druženjima.

Prvi dan proljeća izmamio je mnoge Bijeljince na ulice i u bašte kafića koji su već onako iznijeli svoj mobilijar, a lijepom vremenu i proljeću se raduju i iz Turističke organizacije Bijeljina koji se nadaju većem broju posjeta ove godine.

Preko 30 000 dolazaka i preko 55000 noćenja zabilježeno je u prethodnoj godini. To je značajno poboljšanje u odnosu na godinu ranije kažu u Turističkoj organizaciji.

"Ulazimo u jedan godišnji period proljeća kada bi trebali očekivati sve veći priliv gostiju u Bijeljinu, a kada je riječ o 2021., znamo da su prethodne dvije godine bile kritične i zbog pandemije, ali u odnosu na 2020. godinu više od 30% je njih bilo u Bijeljini, boravilo u 2021. godini", kaže Dragan Tešić , portparol Turističke organizacije Bijeljina.

Ono što svakako raduje sve jesu i povoljne vremenske prilike u narednih nekoliko dana.

Meteorolozi prognoziraju nešto više temperature, te se svi polako raduju opraštanju od zime. 

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм