Posjetili smo izletišta

Prvi maj proslavljen u Semberiji

  • Извор: АТВ
  • 01.05.2022. 19:42

Uz muziku, piće i naravno roštilj, mnogi su obilježili Prvi maj u Semberiji. Na izletištima nadomak Bijeljine dobro poznata slika. Porodice, prijatelji veseli i dobro raspoloženi. Miris roštilja širio se i na izletištu u Donjoj Trnovi.

“Mi 1.maj obilježavamo, pa bio ponedjeljak, nedjelja, srijeda nije bitno, to je tradicija, kod nas znam većina slučajeva odmaraju, nažalost ima pojedinaca rade, ali evo danas, izašao je lijep dan, tako da iskoristićemo ga kvalitetno”, rekao nam je Mladen Tešić iz Donje Trnove kod Bijeljine.

“Pa da malo, čisto da se odmori od posla, svakodnevice eto…čisto radi reda,što bi rekli. Mislim das a ovim društvom dvije godine otprilike slavimo zajedno u okolini ovdje. Da li radnici imaju razloga za slavlje? Pa I ne baš ali eto mora malo i veselja da bude”, izjavio je Ljubiša Stevanović iz Bijeljine.

Nisu se samo Bijeljinci danas zaputili prema gradskim izletištima. Goran je sa porodicom došao iz Loznice.

“Došli smo ovdje, lijepo je mjesto, malo da se odmorimo od svakodnevnih obaveza, došli smo porodično mi i kumovi, lijepa je priroda. Malo da se Iidjeca igraju? Da i oni malo odmore od vrtića”, kazao je Goran Rakić iz Loznice.

Praznik rada najljepše je, kažu, proslaviti u prirodi, naročito kraj rijeke. Semberci su ove godine tradicionalno roštiljali pored Save i Drine.

Tradicija obilježavanja 1. maja je duga, posebno ovdje u Bijeljini pored rijeke Drine i rijeke Save u odmaralištima ili vikendicama, a sa nešto starijih i srednjih generacija tradicija se prenijela i na one mlađe.

Izletišta su danas bila prepuna mladih. Kažu da možda ne osjećaju 1. maj kao stariji, ali i da svaki povod za zabavu rado koriste.

“Nama mladima ne toliko puno, nama je danas zabava, ali ovim starijim generacijama da se odmore i opuste ovih dana, svakako je nedjelja, neradni je dan, a mi smo tu radi zabave i druženja”, priča Miloš Karać iz Bijeljine.

“Priroda, fudbala malo, stavili smo i šator, možda budemo malo i kampovali ovdje. Ne plašimo se kiše, imamo i ovaj šator i ove kućice ovdje, družimo se tako da je sve u redu”, kaže Bijeljinac Veljko Mitrović. 

Iako je prvomajsko jutro počelo sa kišom, sunce i lijepo vrijeme se zadržalo većinu dana što je obradovalo izletnike. Većina kafića danas nije radia, a kako je u Bijeljini neradna nedjelja, ovaj 1.maj je bio isključivo za odmor, kažu Semberci.


  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)