Teslić

Psi lutalice sve veći problem, građani traže da ih se skloni na human način

  • 03.05.2019. 17:02

Posljednjih nekoliko mjeseci broj pasa lutalica na gradskom području Teslića je povećan. Građani kažu da se ne osjećaju bezbijedno.

Poručuju da pse treba skloniti sa ulice na human način. Zamijeraju i neodgovornim vlasnicima pasa, koji svoje ljubimce napuste i prepuste ulici. To kasnije, tvrde, postaje problem za sve.

-Ne može se hodati od njih, vlasnici sami stvarno nisu fer. 
-Ima, ima, stvarno ima mnogo. Plaše se djeca, plaše se mnogi ljudi. (R) Ne treba ih tući, treba ih ukloniti. 
-Puste ih na ulicu, utiče na djecu i na sve nas. (R) To neko mora opština ili neko da se zbrinu ti psi lutalice, zbog bezbijednosti nas. Životinje se vole, ali opet mora se, poručuju građani.

Jedan od razloga za veliki broj nezbrinutih pasa na ulicama Teslića je nezainteresovanost higijeničarskih službi za ovaj posao, kažu u opštinskom Odjeljenju za inspekcijske poslove sa komunalnom policijom. I taj problem su konačno riješili. Uvjeravaju da su poslovi zbrinjavanja pasa već počeli. 

"Zbog komplikovane zakonske procedure tek od trećeg raspisanog javnog poziva izabrali smo higijeničarsku službu iz Prnjavora koja je ovlašćena za hvatanje i zbrinjavanje napuštenih pasa. Oni su tokom prošle sedmice provodili aktivnosti na terenu i aktivnosti će biti nastavljene i narednih sedmica", kaže Goran Jović, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove sa komunalnom policijom opštine Teslić.

Problem pasa lutalica nije izražen samo u gradskom, već i u ruralnom području Teslića. U opštinskoj inspekciji kažu da tu očekuju pomoć lovačkih društava, a sve to u skladu sa zakonskim propisima.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.