Dobri rezultati

PU Doboj: Pad broja krivičnih djela

  • Извор: АТВ
  • 19.01.2023. 19:40

Manje krivičnih djela, a njihova rasvijetljenost gotovo 89 odsto. U padu je i broj prekršaja, kao i saobračajnih nezgoda i stradalih u njima. Dobrim rezultatima Policijske upave Doboj u prošloj godini, doprinijele su represivne mjere, te bolja infrastruktura.

"Utiče poboljšanje putne mreže vidjeli ste da sad jedan dio puta kroz našu teritoriju pokrven je autoputem utiču uređaji koje MUP nabavlja, pokretni radari, stacionarni radari", rekao je Jovica Žigić, načelnik Sektora policije PU Doboj.

U sekotru kriminalistike policije, posebno su zadovoljni rasvjetljavanjem teških krađa. U 2021. ukradeno je 17 vozila, u prošloj pet. Osim operativnog rada, pomogao je i video nadzor.

"Uglavnom smo imali ua ranjem periodu da su izvršioci tih KD dolazili sa područja drugh PU ili FBiH a otkako s kamere postavljene teško je doći i izaći iz grada a da to ne bude primijećeno od strane nekih kamera", rekao je Dragan Sušić, načelnik Sektora kriminalsitike policije.

Pomake vide i građani. Sugerišu i šta bi trebalo da budu prioriteti. 

"Što se tiče saobraćaja ovo je ludnica ući u grad Doboj na Barama ne možeš ući treba ti od Bara do Doboja putovat pola sata".

"Kriminala najgori kriminal je najopasniji, a ono ti je sve dobro".

"Saglasni su sa građanima u policiji. Prioriteti za ovu godinu su jasni", rekli su građani.

"Prvenstveno naš je cilj odnosno prioritet u radu će biti borba  protiv organizovanog kriminaliteta a tu u prvom smislu, redu, mislim na oblast zloupotrebe opojnih droga", rekao je Slobodan Rasinković, načelnik PU Doboj.

Osim Doboja, Teslilća i dijela Dervente, u ovoj godini video nadzor bi trebalo da dobiju i ostale opštine regije. To će, kažu dodatno poboljšati rezultate i dići nivo bezbjednosti. 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм