Kontiki

Pune baterije i osunčan ten: Turisti zadovoljni napustili Egipat

  • Извор: АТВ
  • 27.05.2022. 09:54

Zadovoljstvo, sreća, osunčan ten i pune baterije - najčešći su odgovori putnika, koji su se jutros vratili iz Hurgade na pitanje šta nose iz Egipta.

Direktnim letom iz Hurgade, u saradnji sa agencijom Kontiki, jutros oko devet časova je završila avantura na Crvenom moru, za oko 150 putnika, koji su bili na prvom letu Air Caira. Jutros je doputovala i Tajana Janjoš.

"Ranije sam išla za Tursku u organizaciji Kontikija, za Egipat sam smatrala da nije ni približno dobra destinacija, međutim sada kad sam vidjela: hoteli su na istom nivou, vrućine nisu velike i lakše se podnose jer ima dosta vjetra i vazduh je suv. Egipćani su ljubazni i imaju dosta bogatu istoriju, more je zaista čisto i lijepo Bilo je savršeno, lijepe plaže, odličan hotel i usluga. I ranije sam putovala na destinacije ali ova mi se dopala, sigurno ću se vratiti", kaže Janjoševa.

Da sve prođe bez problema brinula je ekipa agencije Kontiki na čelu sa Vedranom Jokićem, direktorom agencije, koji je takođe bio jedan od putnika.

"Morali smo i lično da se uvjerimo da li se propisani protokoli za ulazak u Egipat za državljane BiH, koji se nalaze na internet stranicama nadležnih institucija Egipta, razlikuju od "situacije na terenu". Naši putnici koji imaju BiH državljanstvo, za koje smo prethodno dobili odobrenje egipatskih vlasti, su uspješno kupili vizu na aerodromu u Hurgadi po cijeni od 25$. Potvrde o vakcinaciji i negativni testovi su svi prihvaćeni. BiH državljani koji ostaju na destinaciji sedam dana ne moraju prijaviti svoj boravak u koncelariji za strance, dok će oni koji ostaju 10, 11 ili 14 dana to morati učiniti. I važno je da se po tom pitanju informišu kod našeg predstavnika prilikom prvog info sastanka u hotelu. Svim putnicima još jednom želimo da naglasimo da je putno zdravstveno osiguranje obavezno i da ne kreću na put bez polise osiguranja", kaže Jokić.

Putnike je prije sedam dana sa banjalučkog Aerodroma,  ispratio ambasador Egipta u BiH Јaser Sorur. Ovo je prvi direktni let avio-kompanije "Er Kairo" iz Banjaluke za Hurgadu.

Današnjim povratkom, počinje realizacija plana da dva puta nedjeljno putnici iz BiH mogu otputovati za Egipat.