Veliko interesovanje za nova zanimanja

Radnički univerzitet hvata korak s vremenom

  • 27.10.2018. 19:46

Radnički univerzitet u Banjaluci odlučio je da se ozbiljnije uhvati u koštac sa problemom nedostatka radne snage u deficitarnim zanimanjima za kojima, već neko vrijeme, vapi tržište rada. Uveli bi nove smjerove uz modernu obuku i više praktične nastave.

"Postoji veliko interesovanje za zanimanja iz oblasti drvne industrije, metalske industrije, iz obućarskog sektora, IT sektora i tekstilne industrije. Znači, najveći akcenat se stavlja na te oblasti gdje smo već obavili određene razgovore sa pojedinim privrednicima koji su spremni da sarađuju s nama, da nam obezbijede prostor gdje će se odvijati praktična nastava", kaže Bosiljka Radić, direktor JU Radnički Univerzitet

Pored transformacije u smislu novih smjerova i načina obuke, bitna je i suštinska, kažu u Gradskoj upravi. Ona podrazumijeva razgovor sa velikim brojem privrednika, osluškivanje njihovih potreba i odlučivanje o konačnim zanimanjima i poslovima kako bi se povećao broj zaposlenih.

"Po prvi put jedna javna ustanova je izašla i potražuje sredstva od određenih organizacija u vidu određenih projekata da bi riješili problem određenih privrednika u pogledu zapošljavanja kvalifikovane radne snage", izjavio je Zoran talić, predsjednik Skupštine grada Banja Luka

Radnički univerzitet, u vezi ovih planova, čeka odobrenje Zavoda za obrazovanje odraslih. Direktorka kaže da sa novim idejama planiraju i promjenu naziva ustanove.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм