Doboj

Raspisan konkurs za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje

  • 02.07.2021. 08:27

Grad Doboj raspisao je javni konkurs za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova postupka jednog postupka biomedicinski potpomognute oplodnje, koji će biti otvoren do 30. novembra, saopšteno je iz Gradske uprave.

Pravo na sufinansiranje troškova imaju žene koje u momentu podnošenja prijave na konkurs imaju do 48 godina i 364 dana sa prebivalištem na području Doboja neprekidno u posljednje dvije godine, navodi se u saopštenju.

Jedan od kriterijuma je i da je do sada iskorišteno pravo na tri postupka biomedicinski potpomognute oplodnje na teret Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, koja nisu uspjela.

Komisija, koju je imenovao gradonačelnik Doboja, razmotriće zahtjeve i utvrditi prijedlog za donošenje konačne odluke u skladu sa Pravilnikom o dodjeli sredstava za podršku pronatalitetnoj politici grada.

Zahtjevi sa potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti neposredno u prijemnu kancelariju grada ili na adresu Komisiji za sufinansiranje troškova biomedicinski potpomognute oplodnje. 

Тагови: