Погинуо у саобраћајној несрећи

Сахрањен новинар Горан Маунага

  • Извор: СРНА
  • 12.03.2024. 15:14

Трагично преминули новинар Горан Маунага сахрањен је данас на гробљу Доњи Миљевићи у Источном Сарајеву, уз присуство великог броја пријатеља.

Од Маунаге се у име колега опростила главни и одговорни уредник "Независних новина" Сандра Гојковић-Арбутина која је нагласила да је Горан био сјајан професионалаца и велики човјек који је увијек своје искуство несебично дијелио са млађим новинарима.

"Тога дана у мору црних вијести које су дошле у Редакцију `Независних новина` стигла је и најцрња, за коју никада нисмо могли вјеровати да је могућа - о погибији нашег Гогија", рекла је она.

Она је поручила да ће Маунага остати упамћен по многим сјајним текстовима које свједоче о његовом новинарском квалитету, али и по томе што је увијек имао времена за младе колеге.

Притворен возач због изазивања несреће у којој је погинуо Горан Маунага

Притворен возач због изазивања несреће у којој је погинуо Горан Маунага

"Маунага је своје знање радо дијелио са млађим колегама за које је увијек имао времена. Све то показује какав је човјек био", истакла је она.

Претходно је служено опијело.

Горан Маунага (65), дугогодишњи новинар "Гласа Српске", "Независних новина" и Новинске агенције Републике Српске - СРНА погинуо је у суботу, 9. марта, у стравичној саобраћајној несрећи у Доњој Љубогошти код Пала.

Маунага је рођен 11. марта 1959. године у Сарајеву, гдје је завршио основну и средњу школу, док је на Факултету политичких наука у Сарајеву, одсјек журналистика, дипломирао 1984. године.

У судару код Пала погинуо дугогодишњи новинар Горан Маунага

У судару код Пала погинуо дугогодишњи новинар Горан Маунага

Каријеру је почео 1987. године у "Вечерњим новостима", а највећи дио радног вијека - од 2008. до 2018. године провео је радећи у "Гласу Српске".

Претходно је три године провео у "Независним новинама", а након одласка из "Гласа" био је шеф дописништва Новинске агенције Републике Српске - СРНА у Источном Сарајеву.

Објављивао је текстове у бројним листовима широм региона, а током грађанског рата у БиХ био је уредник и новинар у листовима "Српска војска" и "Јавност".

За објављене текстове добио је бројне награде, како од новинских кућа у којима је радио, тако и од асоцијација са којима је сарађивао. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.