Novogodišnji ambijent

Semberci će za praznike uživati u "Zimskom selu"

  • Извор: АТВ
  • 13.12.2021. 19:40

Iako odobreno i odlučeno u zadnji čas, Semberci bi ove godine ipak mogli uživati u novogodišnjem ambijentu. Još se ne zna šta će sve biti ponuđeno za slavlje. Zimsko selo je ipak nešto što je skoro izvjesno.

"Plan je da to bude slatko, malo lijepo i da bude za sve generacije. Trebalo bi da bude svakodnevni sadržaj, da se svakoga dana organizuje nešto u selu, da li će to biti za djecu popodne, za starije poslije podne tj. naveče", rekla je Andrijana Vuković, koordinator.

Građani kažu da bi bilo lijepo da Bijeljina liči na ostale gradove za vrijeme praznika. Novu godinu dočekaće u dobrom društvu.

"Slavim sa drugovima u stanu jednom, iznajmili smo stan, ekipa naša okupili smo se i to je to. Evo u našem gradu bi trebalo biti kažu zimsko selo? Super je to, treba da bude u našem gradu ima i u drugim gradovima tako da lijepo je da bude i u našem gradu. Slavim u kući sa porodicom svojom, jer je porodica nešto što je najvažnije u našem životu. Nemam planove da putujem, ako Bog da za koju godinu mogu da putujem, ali ovdje slavim u svom gradu Bijeljini. Biće malo i sadržaja u gradu kažu? Nije sad sadržaj savršen po mom mišljenju", kažu Bijeljinci.

Ima i onih koji će Novu godinu dočekati van grada. Ponuda ne manjka.

U Bijeljini su brojni i oni koji su navikli da za Novu godinu negdje otputuju. Turističke agencije pripremile su aranžmane uglavnom usmjerene na Republiku Srpsku i Srbiju.

Iz turističkih agencija kažu da interesovanja ima . Semberci najviše traže da za novogodišnju noć budu na nekoj od planina .

"Generalno su mjere koje se konstantno mijenjaju problem. Mi smo našu ponudu bazirali na domaći turizam i na ponudu za Novu godinu u Srbiji, gdje su koliko –toliko blaže mjere. Najtraženija je Jahorina, Zlatibor i Kopaonik", kaže Sofija Stevanović, radnica u turističkoj agenciji.

Bilo da je proslavljaju u gradu ili van grada ono što svi žele jeste da u novu godinu uđu dobro raspoloženi i u dobrom društvu. Ispratiće kažu sve što im se u staroj nije dopalo.

Тагови: