Ministar zdravlja

Šeranić o incidentu u fočanskoj bolnici: Zaključke prepustiti nadležnim institucijama, beba je dobro

  • Извор: СРНА
  • 24.08.2022. 15:27

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je Srni da je u Univerzitetskoj bolnici u Foči pokrenut interni postupak utvrđivanja svih okolnosti oko incidenta koji se desio kada je novorođenče prilikom porođaja palo na pod, te poručio da donošenje zaključaka o ovom treba prepustiti nadležnim institucijama.

Šeranić je izrazio žaljenje zbog nesrećnog slučaja koji se dogodio u porodilištu ove zdravstvene ustanove, te istakao da je najvažnije da beba bude dobro.

"Prema informacijama koje imam od ljekara u Foči, beba je za sada dobro i njeno zdravstveno stanje će se pratiti i dalje", rekao je Šeranić.

On je naveo da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi pokrenut interni postupak utvrđivanja svih okolnosti oko incidenta, te zamolio građane da se uzdrže od zaključaka i širenja neprovjerenih informacija.

"Zamolio bih i da se o ovom slučaju ne donose određeni sudovi, naročito po društvenim mrežama, na osnovu neprovjerenih informacija i da građani svako pojedinačno kroje svoju istinu", rekao je Šeranić.

On smatra da je potrebno da zaključke donose institucije koje su nadležne za to.

"Zdravstveni radnici u većini slučajeva rade težak i odgovoran posao, te molim da zaključke donose oni koji su za to nadležni", rekao je Šeranić.

Pojedini mediji prenijeli su da je Policijskoj stanici Foča prijavljen slučaj "nesavjesnog rada ljekara" u Univerzitetskoj bolnici Foča kada je novorođenče palo na pod.


  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)