Derventa

Simić potpisao ugovore sa 17 sportskih kolektiva

  • 25.05.2021. 12:43

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić potpisao je danas ugovore sa 17 sportskih kolektiva koji su po javnom pozivu dobili sredstva iz gradskog budžeta u ukupnom iznosu od 225.000 KM.

Simić je rekao da je u budžetu grada za sport izdvojeno 495.000 KM.

"To je vjerovatno nedovoljno, ali ako uzmemo procenat od ukupnog budžeta to je sigurno u Republici Srpskoj korektan procenat. Na javni poziv koji smo objavili 35 sportskih klubova je moralo podnijeti zahtjev i meni je žao što nisu svi imali priliku da danas potpišu ugovore, već je njih 17 ugovore potpisalo i to je iznos od 225.000 KM", izjavio je Simić novinarima.

On je naveo da će preostali iznos u budžetu od 215.000 KM ostati na raspolagnju za sportske klubove koji će se javiti na sljedeći javni poziv, kada ispune zakonske uslove.

"Hvala svim aktivistima koji okupljaju mlade ljude. U budžetu smo 440.000 KM predvidjeli za sportske aktivnosti, 50.000 za finansiranje treninga i dodatnih 5.000 KM. Volio bih kad bismo mogli i više izdvojiti", istakao je Simić.

On je dodao da je primjetio da su izdvojenim sredstvima u velikoj mjeri zadovoljni predstavnici sportskih klubova.

Predstavnik Košarkaškog kluba "Derventa" Jugoslav Nedinić zahvalio je gradu za izdvojena sredstva i naveo da Klub ima oko 100 članova - od djece, juniora do seniora.

Predsjednik Upravnog odbora Kluba malog fudbala "Derventa" Dejan Plisnić naveo je da su jedina sportska organizacija u gradu koja okuplja isključivo igrače iz Dervente.

Predsjednik Upravog odbora i aktivni igrač Rukometnog kluba "Derventa" Slaven Šmulja istakao je da je Klub bio u najvišem rangu rukometa u Premijer ligi BiH, gdje su odigrali 30 kola i 30 utakmica.

On je naveo da su dobili obećanje od resornog ministarstva da će tokom ove sezone imati finansijsku pomoć kako bi se u Premijer ligi takmičili na najbolji način.

Predsjednik Karate kluba "Kima" Derventa Duško Makivić rekao je da Klub broji 40 članova, te da postoji tri godine.

"Zahvaljujemo gradu Derventi, gradonačelniku i odbornicima što su odvojili novac za sportske klubove", naglasio je Makivić.

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм