Заказан протест

Синдикат МХ "ЕРС“: Нeма разговора о појединачним колективним уговорима

  • Извор: АТВ
  • 09.12.2023. 12:42

Синдикат МФ "ЕРС“ демантовао је наводе в.д. геенралног директора Луке Петровића да је у понедјељак, 11. децембра, на разговоре позван Синдикат ЕРС-а.

"Права истина је, да је само Синдикална организација МХ 'ЕРС' МП а.д. Требиње добила позив да разговара са Управом МХ. Овакав позив сматрамо покушајем разбијања јединства Синдиката ЕРС и обмане синдикалног чланства и јавности. На разговорима са Управом МХ 'ЕРС' може учествовати само Одбор синдиката радника Електропривреде који представља  више од 9.000 радника, а никако појединачне Синдикалне организације“, рекла је ово Кораљка Ковачевић Марков, предсједница Одбора синдиката МХ "ЕРС“ МП а.д. Требиње, која је истовремено и предсједница Одбора синдиката радника Електропривреде Републике Српске.

Ковачевић Марков је додала да се може разговарати само о јединственом Колективном уговору Електропривреде Републике Српске, никако о појединачним колективним уговорима.

Генерални директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић рекао је јуче за АТВ, реагујући на најаве протеста, да је за понедјељак заказан састанак, сходно иницијативи Синдикалне организације Електропривреде.

"Ко организује протест, ко је иницијатор, да ли неко стоји иза тога, нас то ни не интересује јер знамо да ниједно право није угрожено и ниједна плата није смањена. Тако да сматрамо то излишним и некоректним у оваквим условима у каквим се налази и привреда и Електропривреда Републике Српске“, поручио је генерални директор Електропривреде Републике Српске.

Синдикат радника Електропривреде Републике Српске јуче је саопштио да ће 12. децембра одржати протест, симболично у 11.55 часова, у Требињу.

Петровић за АТВ: Протест синдиката неоправдан, није угрожено ниједно право из Колективног уговора

Петровић за АТВ: Протест синдиката неоправдан, није угрожено ниједно право из Колективног уговора


Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.