Agencija za nadzor nad tržištem

Skejtbord povučen sa tržišta BiH

  • Извор: Агенције
  • 13.09.2022. 19:16

Sa tržišta BiH povučen je skejtbord, nepoznatih podataka i zemlje porijekla, jer predstavlja rizik od povrede, a potrošačima koji su ga kupili preporučuje se da ga prestanu koristiti i vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje, saopštila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

"Skejtbord predstavlja rizik od povrede jer njegova daska nije dovoljno izdržljiva, gornja površina daske nije izrađena kao protivklizna površina", pojasnili su iz Agencije.

Na skejtbordu nema broj standarda EN 13613, nema imena, loga ili slične oznake za identifikaciju proizvođača ili dobavljača, nisu upisane oznake za identifikaciju proizvoda, te koje je maksimalno ograničenje mase korisnika.

Ovom proizvodu nedostaje i dokumentacija od proizvođača (informacije o konstrukciji skejtborda, uputstva za upotrebu, informacije o servisiranju i održavanju, upozorenje da upotreba skejtborda može biti opasna), a ne ispunjava bezbjednosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN 13613:2012. 

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)