Споразум о сарадњи

Ски-пас Јахорине од данас важи од Словеније до Сјеверне Македоније

  • Извор: СРНА
  • 27.11.2023. 22:26

Олимпијски центар "Јахорина" и Скијалиште "Маврово" у Сјеверној Македонији потписали су данас споразум о сарадњи, што је кључни корак ка формирању јединственог ски-паса.

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић истакао је да се потписивањем овог споразума јача повезаност међу скијашким дестинацијама на овом подручју, саопштено је из овог центра.

"У глобалном контексту изазова, истакли смо важност заједничког рада, дељења ресурса и искустава. Вјерујемо да регионална сарадња игра кључну улогу у очувању и унапређењу скијашке културе. Када се сви ови параметри споје, успешност пословања је загарантована", нагласио је Љевнаић.

Он је додао да вјерује да се овим кључним корацима отварају врата новим амбициозним циљевима, укључујући и могућност поновног довођења Олимпијских игара у регион.

Данас Божићне покладе: Ово су обичаји

Данас Божићне покладе: Ово су обичаји

"Формирање јединственог ски-паса који важи од Словеније до Сјеверне Македоније представља значајан корак ка интеграцији наших скијашких дестинација и пружа јединствено искуство љубитељима зимских спортова. Овим повезивањем не само да омогућавамо скијашима широм региона да лако приступе различитим скијалиштима, већ и стварамо снажан савез који има потенцијал да привуче пажњу свјетског спортског збивања", рекао је Љевнаић.

Директор Скијалишта "Маврово" Огњен Цигански изразио је задовољство посјетом директора Олимпијског центра "Јахорина", наглашавајући да сада има поузданог партнера и подршку у овом амбициозном пројекту са циљем стварања атрактивне скијашке дестинације која ће привући што више туриста и допринијети значајном порасту туризма у Сјеверној Македонији.

"Слиједимо примјер Јахорине и препознајемо важност заједничких напора у стварању јединственог скијашког искуства на ширем подручју. Кроз ову сарадњу, Маврово тежи да постане незаобилазна дестинација за љубитеље зимских спортова, нудећи богато искуство скијања и гостопримства", рекао је Цигански.

Са тржишта у Српској се повлачи

Са тржишта у Српској се повлачи "Prime Hydration"

Осим представника скијалишта Крушево и Попова Шапка, данашњој свечаности присуствовао је и амбасадор БиХ у Сјеверној Македонији Драган Јаћимовић.

Јаћимовић је истакао пријатељске односе између БиХ и Сјеверне Македоније, наглашавајући да директан лет Сарајево - Скопље додатно учвршћује везе и олакшава туристима да доживе богатство обје земље.

Из Олимпијског центра "Јахорина" наводе да овај догађај потврђује снажну међународну сарадњу и подршку усмјерену ка очувању скијашког насљеђа на овом подручју.

Олимпијски центар "Јахорина" недавно је обновио споразум о сарадњи са Скијалиштима Црне Горе, као и скијалиштима Словеније и Румуније. Исти модел планира да примијени и на скијалишту "Игришта", чије отварање је планирано крајем децембра.

"Очекујемо да ће новоуспостављени лет између Скопља и Сарајева значајно допринијети повећању прилива туриста у оба ски-центра - Маврово и Јахорина, а планирани распоред летова понедјељком, сриједом и петком, пружа идеалну флексибилност посјетиоцима који желе да уживају у зимским чаролијама ових прелијепих дестинација", наводи се у саопштењу. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)