Еуфорије нема на трпези

Скупља празнична трпеза

  • Извор: АТВ
  • 24.12.2023. 18:56

Празнична и новогодишња еуфорија осјети се и у највећем граду Српске. На прву дјелује да се троши и части у то име, више него обично. Али, Бањалучани кажу да и није баш тако.

- Колику имам пензију толико потрошим. Колико ми захтјева, односно шта ми остане од пензије. Н: Како вам се чине цијене у ово претпразнично вријеме? Шта рећи, а рећи оно што је истина. Врло тешко. 

- Основне намирнице су највећи проблем, а ово друго све Боже драги, уклапамо се.

- Цијене су углавном сад са попустом , мање више у свим продавницама. Н: Прехрана? Прехрана имају оне акције то је то. Н: Је л' имате неки план колико ћете потрошити за празнике? Већ се троши. 

- Н: Како вам се чине цијене? Лошије него прије, ето. Само могу то рећи ништа друго. Н: У ком смислу лошије? Скупље? Шта сте примијетили да је баш поскупјело? Па млијеко, брашно, уље, све оно што треба. 

- Ове године катастрофално, велики помак али на горе за нас потрошаче. Н: Шта вам се чини да је највише поскупјело, храна. Ништа се не дешава ново, храна је основа, поготово за људе у нашим годинама она је отишла стварно јако пуно.  

- Месо, воће поврће, апсолутно све.

То све није успјела да ублажи ни кампања "Друштвено - одговорни" Министарства трговине и маркета у Српској. Тако кажу у Удружењу за заштиту потрошача. Они сматрају да ће нас празници и трпезе ове године коштати "дебело" више. 

"То је сигурно двоцифрен износ, негдје око 15 одсто.Тешко је сада овог часа базирати процјену на егзактним подацима. Сигурно је да је огроман раскорак између потрошачке корпе и зараде наших грађана. Нама недостаје не само око Нове године него у укупном друштвеном ангажману једна социјална политика која ће помоћи онима који у свим тим околностима тешко могу саставити крај са крајем", каже Остоја Кременовић, Удружење за заштиту потрошача.

Крај године се ближи, без обзира на дебљину наших новчаника. Ваља га обиљежити, јер тако традиција и обичаји налажу. Све то у складу са новчаником или можда и мало сведеније него претходних година. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм