Dodik uručio ključeve stana

Slađana Crkvenjaš dobila krov nad glavom

  • 03.08.2018. 19:09

Slađana Crkvenjaš, sestra svirepo ubijenog Slobodana Stojanovića, dobila je krov nad glavom. Obišla je trosoban stan, koji je od danas u njenom vlasnistu, a ključeve joj je uručio predsjednik Republike Milorad Dodik.

Slađanu je zadesila teška sudbina, kada joj je prije više od dvije decenije muški ubijen  brat, tada jedanasetogodišnji dječak Slobodan. Za  ubistvo se sudi Elefeti Veseli, a zločin koji je počinila jedan je od najmonstruoznijih u prethodnom ratu. Slađana kaže da joj krov nad glavom mnogo znači, jer će sa  troje djece konačno usleti u svoj stan.  

"Neopisivo znači krov nad glavom, obezbjeđenje svega onoga neophodnog za normalan život. Jednostavno da se sve to nezaboravi, a osjećam jednostavno da je tek sad moja porodica, moja prošla porodica i ja, roditelji koji su pokojni, osjećam tek sad da je došao kraj svemu," rekla je Crkvenjaševa.

"Objezbjedili smo oko 70 hiljada maraka," poručuje predsjednik Republike. Podsjeća da je u akciji dijelom učestvovao i izvođač radova, ali je kaže najbitnije da Slađana, zajedno sa djecom, uskoro može useliti u stan. Uskoro bi mogla da dobije i posao, što bi riješilo š brojne druge probleme sestre ubijenog Slobodana i njene porodice. 

"Mi shvatamo tragediju svega. Kada sam saznao u kojim uslovima žive, odlučio sam da to uradim, drago mi je što kao čovjek mogu da promovišem, ovaj jedan završen posao," rekao je Dodik. 

Teško da se mogu naći prave riječi za gnusan zločin počinjen na jedanestogodišnjim dječakom. Zajedno sa roditeljima krenuo je u izbjeglištvo, ali se vratio po svog psa, gdje ga je zarobila i mučki ubila Elfeta Veseli. 
Načelnik opštine Istošno Novo Sarajevo, gdje Slađana živi, kaže da je posao zbrinjavanja ekspresno završen.

"Posao smo završili uz podršku Predsjednika za nepune tri sedmice, obezbjeđenje stabenog prostora, za nju i troje djece. Još ako Bog da da se obezbjedi posao," kaže Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Slađana je samohrana majka i posao bi joj svako dobro došao. Za početak kaže da se useli u stan, a poslije će lako, a duguje kaže zahvalnost svima koji nisu zaboravili njenu potresnu sudbinu.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм