Obezbijeđeno milion KM

Sljedeće sedmice akcioni plan o Trgovskoj gori

  • Извор: АТВ
  • 29.03.2023. 16:22

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Banjaluci, sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Stašom Košarcem o aktivnostima koje, uz koordinaciju ovog ministarstva, sprovodi Ekspertski i Pravni tim za praćenje stanja i aktivnosti i vezi sa problematikom odlaganja radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovska gora u Hrvatskoj.

Premijer Višković rekao je da će Vlada na narednoj sjednici usvojiti akcioni plan za provođenje geoloških, hidroloških i seizmoloških istraživanja na teritoriji Republike Srpske, koji će biti pokazatelji uticaja eventualne izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovska gora.

Za realizaciju ovog akcionog plana, u Budžetu Republike Srpske obezbijeđeno je 1.000.000 KM za 2023. godinu.

Po usvajanju ovog akcionog plana, na teritoriji Republike Srpske pristupiće se istraživanjima uticaja na životnu sredinu i zdravlje ljudi, eventualne izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovska gora.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je Vladu Federacije BiH i resorno ministarstvo u federalnoj vladi da usvoji sličan dokument, te da na teritoriji Federacije sprovedu istraživanja koja će biti pokazatelji uticaja izgradnje odlagališta na Trgovskoj gori.

Sastanku sa ministrom Košarcem prisustvovao je i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u Vladi Republike Srpske Bojan Vipotnik.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.