Прогноза

Снажно невријеме погодило Хрватску, пратите како се креће ка БиХ

  • Извор: Агенције
  • 17.11.2023. 15:19

У Хрватској, на подручју Далматинске загоре током пријеподнева у петак, 17. новембра, развили су се олујни облаци који су изазвали снажно невријеме праћено кишом и грмљавинским пљусковима.

Из бројних мјеста на потезу од Дрниша и околице, преко сплитског и омишког залеђа, па све до западног дијела Имотске крајине стижу дојаве грађана и о тучи, преноси "Слободна Далмација".

"Туча се сручила на Загору због притицања знатно хладнијег зрака по висини због чега је и температура зрака нагло пала. Дојаве о тучи стижу нам из Биског, Дугопоља, Дицма, Задварја, Аржана, али није поштеђено ни дрнишко подручје, конкретно мјесто Сиверић и околина. Такве оборине захватиле су и дио брзе цесте Солин - Клис", истиче хрватски медиј.

О снази невремена које је "протутњало" средњом Далмацијом свједоче и радарски снимци Државног хидрометеоролошкога завода на којима је видљив развој грмљавинско облака.


Украјински канал: Американци спријечили смјену Залужног

Украјински канал: Американци спријечили смјену Залужног

Због вјетра као и усљед обилнијих падавина које се очекују у готово свим дијеловима Босне и Херцеговине на снази је жути метеоаларм.

Тако се на подручју фочанске и требињске регије очекују повремени удари вјетра између 50 и 70 километара на сат, док је очекивама количина падавина између 20 и 40 литара по метру квадратном.

Истовремено у ливањској, сарајевској и тузланској регији се очекују повремени удари вјетра између 40 и 60 километара на сат, као и падавине између 15 и 30 литара по метру квадратном.

Данас ће се у Босни и Херцеговини преовладавати умјерено до претежно облачно вријеме са кишом и локалним пљусковима понегдје праћених грмљавином. Према крају дана и у вечерњим сатима у вишим подручјима и на планинама слаб снијег. Вјетар слаб до умјерен, повремено са јаким ударима, јужни југозападни. Током дана вјетар мијења смјер на сјеверни и сјеверозападни. Дневна температура од 10 до 16, на југу земље до 18 степени.

У Сарајеву претежно облачно вријеме са кишом и локалним пљусковима. Дневна температура зрака око 13 степени.

Кретање невремена у Хрватској које иде према БиХ уживо можете пратити ОВДЈЕ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм