"Nema jasne osnove za poskupljenje"

SNSD protiv poskupljenja vode i kanalizacije u Tesliću

  • Извор: АТВ
  • 23.10.2021. 20:47

Mi smo čvrsto protiv poskupljenja vode i kanalizacije, a koje je najavljeno već za sljedeću sjednicu lokalnog parlamenta, i to u iznosu od čak oko 16 odsto. Nije ovo prvi put da lokalna vlast poskupljenjima, umjesto domaćinskim poslovanjem, nadomješta nedostatak sredstava iz džepa građana. To je danas jasno poručio prvi čovjek teslićkog SNSD-a.

"I sigurno je da u budžetu opštine Teslić nedostaju sredstva, međutim SNSD je čvrstog stajališta, da ta sredstva treba i mora da se namire iz nekih drugih izvora, alternativnih, ali i da to ne smije da bude na teret građana opštine Teslić", kaže Dalibor Panić, predsjednik OO SNSD Teslić.

Nema jasne osnove za poskupljenje koje vodovod zahtjeva. Zbog toga će Klub odbornika SNSD-a zatražiti da se ova tačka skine sa dnevnog reda. U teslićkom  SDS-u se sa time nikako ne slažu.  

"Činjenica je da je zahtjev vodovoda za korekciju cijena u potpunosti opravdan i da je on opravdan i direktna posljedica poskupljenja onih ulaznih parametara koji učestvuju u kreiranju cijene vode. S obzirom da Teslić ima jednu od najnižih cijena vode u RS, mi smo spemni da se ovaj njihovoj zahtjev nađe u ponedjeljak na odborničkim klupama", ističe Milan Kasapović, predsjednik Kluba odbornika SDS-a u SO Teslić.

"Mi smatramo da je nepotrebno da uopšte pričamo, a ne da razmatramo o poskupljenju vode i komunalne takse", rekao je Nedeljko Kerić, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u SO Teslić.

Teslić ima najskuplju vodu u odnosu na opštine okruženja, kažu u SNSD-u. U vodovodu uvjeravaju da sadašnja cijene vode pokriva tek 84 odsto ukupnih troškova preduzeća, bez troškova izgradnje. 

"Imajući u vidu proširenje ove vodovodne mreže, mi ćemo sada dobiti na upravljanje vodovod u Vlajicima, očekuje se brzo i Čečava, u tom slučaju neće biti viška kao što se spekuliše", kaže Luka Jotanović,  direktor PKD „RAD“ a.d. Teslić.

Moramo raditi na smanjenju troškova. Imamo u prošlosti drastičan rast broja zaposlenih, a struktura zaposlenih ne odgovara stvarnim potrebama, kažu u SNSD-u. Takođe, problemi sa vodom u Tesliću sežu i do 10 godina unazad, a odnose se na nedovoljnu transparentnost oko troškova izgradnje, izvora finansiranja, te datuma okončanja projekta. O svemu tome, kažu, odbornici u lokalnom parlamentu ostaju uskraćeni za odgovore od lokalne vlasti.



Тагови:
  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)