Свјетски фестивал младих у Сочију

Срдић из Москве за АТВ јутро: Путин наклоном одговорио на поруке подршке

  • Извор: АТВ
  • 10.03.2024. 10:50

Један од најљепших руских градова - Сочи, претходних дана био је свјетски центар младих.

На Свјетском фестивалу младих било је 20 хиљада учесника из 190 земаља, међу којима су млади из Српске.

Међу нашим представницима овог сјајног фестивала је Дејан Срдић испред Студентског савеза бањалучког Правног факултета.

Срдић истиче да је фестивал младих у Сочију незаборавно искуство и нешто што може на такав начин да се доживи само једном у животу.

"Имали смо прилику да кроз стручна дешавања, формалне и неформалне састанке, као и дружења упознамо многе младе људе који долазе из других држава, али и да сви на неки начин презентујемо на нашу визију за будућност", рекао је Срдић за АТВ јутро.

Он је истакао да се делегација Српске потрудила да остави сјајан утисак.

"Да активно учествујемо у програму и да учинимо неке ствари које ће донијети добро Републици Српској сада, али и да направимо одређени залог за будућност", рекао је Срдић.

Било је много значајних пријема и сусрета, а делегација Српске је присуствовала и завршној церемонији гдје је присуствовао предсједник Русије Владимир Путин.

"На самом почетку обраћана, Путин се обратио лично свима и поручио нам да је Русија и наша земља јер према ономе шта смо показали у њу смо увијек добро дошли и она је увијек спремна да нас прихвати", рекао је Срдић.

Срдић истиче да је Путин у обраћању истакао да будућност Русије директно зависи од новоа подршке које јој пруже млади.

"Делегација Српске заједно са делегацијом Србије смо били најистакнутији у публици и један посебно значајан моменат био је када је на једном дијелу гдје су биле истакнуте заставе Српске и Србије, Путин приликом говора пришао и једним наклоном одговорио на поруке подршке", рекао је Срдић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм