Svjetski festival mladih u Sočiju

Srdić iz Moskve za ATV jutro: Putin naklonom odgovorio na poruke podrške

  • Izvor: ATV
  • 10.03.2024. 10:50

Jedan od najljepših ruskih gradova - Soči, prethodnih dana bio je svjetski centar mladih.

Na Svjetskom festivalu mladih bilo je 20 hiljada učesnika iz 190 zemalja, među kojima su mladi iz Srpske.

Među našim predstavnicima ovog sjajnog festivala je Dejan Srdić ispred Studentskog saveza banjalučkog Pravnog fakulteta.

Srdić ističe da je festival mladih u Sočiju nezaboravno iskustvo i nešto što može na takav način da se doživi samo jednom u životu.

"Imali smo priliku da kroz stručna dešavanja, formalne i neformalne sastanke, kao i druženja upoznamo mnoge mlade ljude koji dolaze iz drugih država, ali i da svi na neki način prezentujemo na našu viziju za budućnost", rekao je Srdić za ATV jutro.

On je istakao da se delegacija Srpske potrudila da ostavi sjajan utisak.

"Da aktivno učestvujemo u programu i da učinimo neke stvari koje će donijeti dobro Republici Srpskoj sada, ali i da napravimo određeni zalog za budućnost", rekao je Srdić.

Bilo je mnogo značajnih prijema i susreta, a delegacija Srpske je prisustvovala i završnoj ceremoniji gdje je prisustvovao predsjednik Rusije Vladimir Putin.

"Na samom početku obraćana, Putin se obratio lično svima i poručio nam da je Rusija i naša zemlja jer prema onome šta smo pokazali u nju smo uvijek dobro došli i ona je uvijek spremna da nas prihvati", rekao je Srdić.

Srdić ističe da je Putin u obraćanju istakao da budućnost Rusije direktno zavisi od novoa podrške koje joj pruže mladi.

"Delegacija Srpske zajedno sa delegacijom Srbije smo bili najistaknutiji u publici i jedan posebno značajan momenat bio je kada je na jednom dijelu gdje su bile istaknute zastave Srpske i Srbije, Putin prilikom govora prišao i jednim naklonom odgovorio na poruke podrške", rekao je Srdić.

Pratite nas i putem Vibera