LJetovanje u Grčkoj

Srpski turista prevaren: Ovaj čovjek mi je uzeo pare za smještaj i ostavio me na ulici s bebom na 40 C!

  • Извор: Курир
  • 27.07.2023. 21:20

Muljatora koji nas je prevario i uzeo nam pare za nepostojeći smještaj u Nei Poriju prijaviću i tužiti čim se vratim u Srbiju, poručuje za Kurir nasamareni M. R.

Zahvaljujući njemu saznalo se da je isti prevarant nasamario čak šest porodica, kojima je naplatio depozit za smještaj u Grčkoj koji zapravo ne postoji. M. R. je prije nekoliko dana sa suprugom i bebom od godinu dana stigao do adrese smještaja u Nei Poriju, za koji su prethodno prevarantu uplatili depozit od 100 evra.

Skroman apartman

- Smeštaj nije bio nikakav luksuz na tim fotografijama, dali smo depozit 100 evra. Ženina drugarica nam je proslijedila taj oglas s neke grupe na društvenim mrežama "Grčka smještaj". Nudio je taj smeštaj za 55 evra dnevno, i to baš za termin koji nama odgovara. Prvo sam zvao osobu koja je nudila smještaj, pričali smo i rekao mi je da je njegov brat navodno u Beogradu i da njemu uplatim depozit od 50 evra, a poslije je tražio 100 evra - priča za Kurir M. R.

Kaže i da se čuo s tim njegovim navodnim bratom, a depozit je uplatio preko poštanske uplatnice.

- Imao sam neki crv sumnje, zato sam to uradio. Maltene pred sam polazak mi je javio da su mu gosti još u apartmanu i da krenemo dan poslije. Međutim, kako smo se već spakovali, našli smo smještaj u Leptokariji i tu proveli noć. Stigli smo u Nei Pori oko 10 ujutru, na tačnu lokaciju gdje mu je navodno smještaj koju mi je poslao preko Vajbera - prisjeća se on.

Važan savet

Tražite dokaz od vlasnika

Ukoliko ipak riješite da smještaj rezervišete putem raznih stranica i društvenih mreža, insistirajte na video-pozivu s potencijalnim vlasnikom koji smještaj izdaje, savjetuje Grčka info.

- Imate potpuno pravo da zahtijevate da vidite osobu kojoj treba da uplatite novac. Pre uplaćivanja tražite dokaz da je osoba vlasnik smještaja. Tražite da vam fotografiše stranu ugovora na kojoj se vidi da je ta osoba vlasnik. Ako sve ovo izbjegava, molim vas, nemojte uplaćivati novac - naglašava se u upozorenju.

Kaže i da ga je zvao, ali da mu se prevarant nije javljao. Ušao je u hotel koji se nalazi na toj adresi i shvatio da je prevaren.

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

Lažni i izgovori

- Upitao sam vlasnika hotela da li poznaje osobu koja nam je prodala smještaj i pokazao sam njegovu sliku s Vajbera. On mi je rekao da ga uopšte ne poznaje i tad sam shvatio da je prevara. Zvao sam i tog njegovog navodnog brata u Beogradu, rekao mi je da je ovaj što nam je prodao smještaj imao udes i da je u bolnici, a da je on u putu i da će doći - navodi sagovornik Kurira.

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

Unesrećio i Makedonce

Apartmane od 195 evra izdaje za 65

Pored sagovornika Kurira, među prevarenima za smještaj u Grčkoj su i dvije porodice iz Makedonije, što su objelodanili administratori grupe Grčka info. Oni navode da taj isti prevarant ima nekoliko lažnih muških i ženskih profila na društvenim mrežama i Vajberu, kao i da je on navodno u Grčkoj, a da se pare daju njegovom navodnom bratu u Srbiji:

- Pretpostavka je da on uzima te pare u Srbiji i da brat ne postoji. Izdaje nepostojeći smještaj i smeštaj sa sajta Buking od drugih vlasnika. Apartmane čija je cijena na Bukingu 195 evra daje ljudima za 65 evra.

Naravno, to se nije desilo, sreća pa je ova porodica s malom bebom od godinu dana uspjela da se snađe za novi smještaj.

- Sreća, brzo smo se snašli, ali zamislite da nismo?! To sam prvo pomislio kad smo shvatili da smo prevareni, šta ćemo s bebom na 40 stepeni, gdje da dijete presvučemo i nahranimo! Nije nama do 100 evra, nego gdje s malim djetetom na 40 stepeni! Prevarant i dalje komunicira sa mnom putem poruka na Vajberu, kaže kako sam mu napravio frku, kako je izgubio zaradu, kako sam bez veze digao uzbunu, čak je rekao da hoće da nas upozna i vrati nam pare, a od toga nema ništa! Koliko sam bijesan, toliko mi je i smiješno - zaključuje M. R. za Kurir.




Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.