Sezona svinjokolja je uveliko počela

Šta je potrebno za kvalitetan svinjokolj?

  • Извор: АТВ
  • 07.12.2022. 09:48

Sem dobrih majstora i uvježbane ekipe, za dobar svinjokolj potrebni su nam, prije svega, i dobri i kvalitetni proizvodi sa kojima ćemo raditi.

Najviše pažnje posvećuje se upravo kvalitetnoj proizvodnji domaćih čvaraka i kobasica. Njihove recepture su nekada strogo čuvane tajne majstora o kojoj priča samo njihova aroma. Ali ono u čemu su sagalsni jeste da je tajna dobre kobasice pakovanje u koje ćemo je staviti na dimljenje. Međutim, i taj segment ove godine su zahvatila poskupljenja.

„Prirodna su crijeva prirodna, vještačko je vještačko, to znaju svi koji upotrebaljavaju, zbog čega su bolja uvijek prirodna. Po meni, bolje se suši, kraći period sušenja je u prirodnim nego u vještačkim. U ovoj godini su više išla juneća crijeva, zato što su se pokazala kao odlična, čvršća, manje pucaju i više stane“, rekao je za ATV mesar Milosav Pašalić te dodao da je cijena i svinjskih i junećih crijeva šest maraka, što je skuplje za dvije do tri marke nego prošle godine.

Ako želimo sačuvati punoću ukusa kobasici i aromu svakog od začina, nikako ne smijemo birati vještačke zamjene za prirodna crijeva. Međutim, tajna dobro obavljenog posla leži u kvalitetnim začinima. So, biber ali i crvena paprika nezaobilizan su dio svakog domaćina.

Šta je još potrebno za kvalitetan svinjokolj, pogledajte u prilogu.

Тагови:
  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.