Поремећај на Пацифику

Стиже драстично захлађење из Русије

  • 02.01.2024. 12:42

Метеоролог Иван Ристћ открио је шта нас чека у наредном периоду.

Прогнозе кажу да у Европу стиже арктички талас који је кренуо из Русије, а који ће донијети драстично захлађење.

- Један поремећај који се десио прије неких 10 до 15 дана на Пацифику, донијеће тоталну промјену времена у Европи. Та промјена времена почиње од петка поподне. Дакле, у суботу ће хладан арктички ваздух из Русије и сјевероистока Европе кренути прво у Пољску, па у Њемачку. И у недјељу, ујутру ће бити код бечких врата. Бечка врата су важна зато што је ту улази тај хладан ваздух према нама. И њему ће требати један дан да стигне до нас - рекао је Ристић и додао:

- Дакле, у понедјељак ујутру, стиже тај хладан ваздух који је поријеклом из Русије, стиже до нас, доноси захлађење и снијег. Тако да у понедјељак се очекује током дана пад температуре. Значи, на примјер, у недјељу ће бити можда 10 до 15 мстепени, а у понедјељак ће температура пасти врло брзо на нула степени и доћи ће до формирања снијежног покривача. Дакле, од понедјељка креће та зимска, прва зимска недељ, а у уторак, сриједу и четвртак имаћемо и ледене дане с ниском температуром. Максимално ће бити око 0 или можда мало испод нула степени и почиње права зима.

(Курир)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.