Pokloničko putovanje

Studenti iz Foče na hodočašću Svetom Vasiliju Ostroškom: Pomoć u liječenju Magdalene Vlaški

  • Извор: РТРС
  • 08.05.2023. 20:18

Molitveno saborovanje u manastiru Ostrog, gdje vjernici vijekovima odlaze na poklonjenje i molitvu s vjerom da će ih Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac iscijeliti od bolesti i nedaća, 12. maja, upotpuniće i studenti iz Foče.

Molitvenim hodom za 96 časova stići će na poklonjenje svetitelju.

Prije pokloničkog pješačanja 61 student Medicinskog i Pravoslavnog-bogoslovskog fakulteta iz Foče, pomolili su se i dobili blagoslov u Svetosavskom hramu. Ponosan na podvig koji ga šestu godinu snaži je i Đorđe Vuković student treće godine medicine.

"Iz mog rodnog Nevesinja išao sam tri godine, a ovo mi je treća godina iz Foče. Nadam se da ću ovako nastaviti, sve dok mogu da idem, svake godine se vratim nov čovjek, za jedan odsto bolji, i nadam se da će tako da bude i ove godine“, kaže Đorđe Vuković student treće godine medicine.

Na put su krenuli s uvjerenjem, da istrajati na putu do manastira Ostrog, vrijedno je truda i blagotvorne molitve, što je svojim životom pokoljenjima ostavio Sveti Vasilije Čudotvorac.

Koje su nadležnosti i zadaci školskog policajca i ko može da mu se obrati

Koje su nadležnosti i zadaci školskog policajca i ko može da mu se obrati

"On je bio i služitelj i sluga koji je svojim životom posvjedočio i evo vijekovima tako zato ga je Gospod i proslavio da njegove netruležne mošti mirotoče i iscjeljuju silom blagodati Duha Svetog“, istakao je protojerej Dušan Andrić, starješina Svetosavskog hrama u Foči.

Molitveno pješačenje ima i i dobrotvorni karakter. Pozivaju sve ljude dobre volje da ih podrže.

"Tako što naše korake mogu da uplate na otvoreni žiro-račin za Magdalenu Vlaški djevojčicu koja se liječi od tumora mozga tako što će da otkupljuju naše korake“, dodaje Siniša Stojkić, predsjednik Studentskog parlamenta Studentskog doma Foča.

Stotinu četrdeset četiri kilometra hodočašća od Foče do Ostroga u Crnoj Gori, trajaće četiri dana. Planirano je da stignu 11. maja u navečerje praznika posvećenog Svetom Vasiliju Ostroškom koji se molitveno proslavlja u petak.

Podržati ih možete i vi, uplatom na broj žiro-računa u NLB banci 562 012 81683148 11, a primalac je Vladimir Vasić.

Pratite nas i putem Vibera!

Тагови: