Direktor marketinga i prodaje ATV-a

Stupar: O slobodi medija govore oni koji je svakodnevno krše

  • Извор: АТВ
  • 03.05.2023. 19:40

Dejan Stupar, direktor marketinga i prodaje ATV-a, povodom Dana slobode medija kojeg je naša kuća i ove godine dočekala pod američkim sankcijama, rekao je da je sloboda medija da oni rade svoj posao, bez da ih iko ometa u obavljanju svog posla, ali da svoj posao rade u skladu sa načelima i kodeksima profesije.

On je rekao da je ATV posebno mjesto jer je fenomenalan spoj mladosti i iskustva i velikih imena poput Milijane Kos, Predraga Ćurkovića, Tatjane Trninić i drugih koji su gradili ne samo ovu kuću nego, generalno, medijsko nebo i medijsku industriju u Republici Srpskoj, pa i u BiH i regonu.

„Uvijek će nekako ono lošije, pa bar nakratko, biti glasnije od onog dobrog. Pa i danas čujemo da o slobodi medija govore oni koji je svakodnevno krše. Nažalost, mislim i na naše kolege novinare. ATV je, shodno skandaloznim američkim sankcijama, primjer tome. Zato što, onda kada su pokušali da nas ućutkaju i da uguše i da ugase, najmanje su iza nas stali oni koji su trebali“, izjavio je Stupar.

Podsjetio je da je 5. januara 2021. godine ATV završila na skandaloznoj listi sankcionisanih od strane Ministarstva finansija SAD.

„Do dana današnjeg mi nismo dobili nijedan mejl, nijedan dopis, nijedan poziv, nijedno objašnjenje zbog čega smo mi na listi sankcionisanih“, rekao je on.

ATV ipak raste i postaje sve bolja i bolja, a Stupar kaže da smo to uspjeli slogom, prkosom i profesionalnim radom.

„Ono na šta sam ja posbeno ponosan  jeste da smo nakon sankcija samo nastavili još jače, još bolje, još prkosnije da radimo svoj posao u interesu publike zbog koje, naravno, svaki medij i postoji, ali prije svega poštujući sve novinarske i profesionalne standarde, kodeske i norme profesije koju radimo“, rekao je Stupar.

Stupar je rekao da je Alternativna televizija zaista imala brojna ograničenja zbog američkih sankcija.

„Od onih finasijskih, od raskida brojnih marketinških saradnji sa brojinim klijentima, pa do sklandaloznog gašenja našeg YouTube kanala, jednim klikom su ugasili našu čitavu digitalnu arhivu, te prijetnje da će ukinuti domen našeg portala .com. Mi smo nastavili još jače kao www.atvbl.rs. Mi smo ostali i opstali zbog svih zaposlenih, zbog podrške i naših vlasnika i svih naših zaposlenih, ali prije svega i zbog naše publike, zbog javnosti u Republici Srpskoj i svih onih koji znaju zbog čega mi postojimo i kako radimo ovaj posao već 26 godina. Mi postojimo zbog publike i to ćemo nastaviti da radimo i dalje najbolje što umijemo i zanmo“, izjavio je Stupar.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.