ATV

SPC

Sutra Duhovski ponedjeljak, ovo su običaji

 • Izvor: Agencije
 • 04.06.2023. 16:06

Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici sutra obilježavaju Duhovski ponedjeljak, drugi dan jednog od najbitnijih praznika u pravoslavlju, praznika Svete Trojice.

Duhovi predstavljaju i rođendan Hrišćanske crkve, a nazivaju se još i Trojice, Trojičin dan, Silazak Svetog Duha na apostole. Po značaju to je treći praznik, poslije Uskrsa i Božića, i kao oni, takođe se slave tri dana.

Ispovijest djevojke koja je pobjegla ubici iz Mladenovca

Ispovijest djevojke koja je pobjegla ubici iz Mladenovca

Prema narodnim vjerovanjima, tokom tri dana Duhova se ne prave slavlja, kao što su svadbe, krštenja i tome slično, iako je riječ o radosnim danima u pravoslavnoj vjeri.

Narodna vjerovanja na ovaj dan su različita u Srbiji. Vjeruje se, naime, da će one djevojke koje se umiju vodom, u kojoj je stajalo cvijeće od kojeg se pletu vjenčići, preko cijele godine imaće čisto i bijelo lice. Sa druge strane, muškarci koje djevojke budu darivale vjenčićem, prema narodnom vjerovanju u istočnoj Srbiji, godinu će završiti kao mladoženje.

Mladić bacio trotinet u rijeku (VIDEO)

Mladić bacio trotinet u rijeku (VIDEO)

Tri dana je crveno slovo, tako da se ni danas, ni sutra, tako da nikako ne treba obavljati teže fizičke poslove.

Tagovi:
 • 19:21 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:26 Serija: Slatke muke (12+)

  Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 20:26 Koncert: Jelena Karleuša

  Koncert: Jelena Karleuša

 • 21:46 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:26 Serija: Istine i laži (12+)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 23:11 Serija: 1992 (12+)

  Serija '1992' je italijanska TV serija iz 2015. godine koju su kreirali Alessandro Fabbri, Ludovica Rampoldi i Stefano Sardo, prema ideji Stefana Accorsija, a u režiji Giuseppea Gagliardija.