Компанија за прераду воћа и поврћа

Свечаном академијом у Бањалуци Витаминка прославила 75 година рада

  • 18.10.2023. 09:42

Данас, 17. Октобра 2023. године, са почетком у 15.00 часова у Банском двору у Бања Луци, уприличена је Свечана академија поводом обележавања 75 година рада компаније Витаминка. Уз присуство око 300 гостију - особа из јавног живота, сарадника, пословних партнера и представника медија уприличен је богат културно-забавни програм.

Почетак програма обиљежила је композиција “Земљо моја” у изведби оперских умјетника Љубице Вранеш И Драгољуба Бајића након чега се званицама обратио домаћин, предсједник упраног одбора, господин Тодор Панић.

“Ово је велики дан за све нас.Пуно се радило И ја овом приликом морам да захвалим својим радницима, сарадницима и свим партнерима на великој подршци за сво ово вријеме И нарочито свим лојалним мпотрошачима, јер Витаминка је уназад неколико деценија пролазила кроз тешке периоде. Задње четири године смо успјели да овим радом миришу И јагоде И ајвар, а увјерен сам да ће те јагоде И ајвар мирисати поново И у Европи на разним дестинацијама. Имамо добре одговоре, сигурни смо да је ово добар пут којим идемо…имамо пуно пројеката које смо радили а пред вас ћемо изаћи са добрим производима.” истакао је господин Панић.

Тања Шушић, директорка производње у компанији Витаминка, присутне је подсјетила како се одговорно приступа сваком комаду воћа, поврћа, али и свакој тегли и домаћинству до којег се дође.

“Произвести један Витаминкин сок, џем или ајвар нимало није лако, јер да бисмо добили производ квалитетан, укусан и без конзерванса потребно је много више времена, јер је процес пастеризације је дуготрајан и захтијева вријеме. Вријеме за које би се могло додавањем конзерванса добити много већи број неких других тегли, али не и наших, Витаминкиних, јер ми смо изабрали другачији пут, овај тежи. Идући само тим путем могу са поносом рећи да све наше производе једу моја дјеца, јер иза квалитета Витаминкиних производа чврсто стоји њихова мајка, заједно са тимом подршке колега из сектора Одржавања који су задужени да обезбиједе неометану производњу и исправност машина, затим сектор Контроле квалитета који је задужен за контролу производа од пријема воћа и поврћа па све до готовог производа” истакла је Тања Шушић. 

Богат програм Свечане академије, који је трајао око 90 минута, увеличала је и честитка Предсједника Републике Српске господина Милорада Додика који је у својој честитци истакао да је поносан на рад и производе компаније Витаминка.

Поред представника компаније Витаминка званицама су се обратили и Министар пољопривреде господин Саво Минић, градоначелник Бања Луке господин Станивуковић као и  Предсједник Подручне привредне комора Бања Лука господин Горан Рачић. 

“Неко је рекао да су ово дани Витаминке, не ово су године Витаминке. Ово је нешто што ми у Министарству препознајемо И видимо да је Витаминка амбассадор пољопривреде Републике Српске у цијелом свијету. Нешто што директно утиче на стварање нове вриједности има могућност да кроз економску И сваку другу инфраструктуру Републике Српске уједно буде И показатељ какве производе овде имамо”.

Представљање новог визуелног идентитета и нове амбалаже испраћено је одушевљењем званица, након интервјуа са господином Сашом Васићем, идејним творцем комплетног дизајна и новог идентитета компаније Витаминка. Громогласан аплауз испратио је нови корпоративним филм Витаминке „Као некад“ који је овом приликом премијерно приказан.

Током Свечане академије, као дио програма, уприличен је и интервју са некадашњим директором Витаминке професором Гораном Поповићем који је на челу компаније био од 1987 до 1998.године. Он је истакао да се и поред тешких услова привређивања, може рећи да је до данас Витаминка очувала пословну, финансијску, техничку, и најважније тржишну виталност.

Највећа вриједност Витаминке су њени људи. Власник компаније господин Тодор Панић је уручио додјелу специјалних признања за изузетне резултате и сарадњу коју компанија има са својим запосленима, партнерима и сарадницима.

Тако су Витаминкини златници за 2023. годину уручени: ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске за допринос на очувању квалитета и сигурности производа, Агро продукт СРБ д.о.о, Госпођинци, Жабаљ за поуздано обезбјеђивање поврћа високог квалитета, Флораком д.о.о. Коњух, Крушевац за поуздано обезбјеђивање поврћа високог квалитета, Пољопривредни произвођач Радојица Видовић, Србац за поуздано обезбјеђивање поврћа високог квалитета, Воли траде д.о.о. Подгорица за дугогодишњу сарадњу и активан допринос на пољу продаје, Бинго д.о.о. Тузла за дугогодишњу сарадњу и активан допринос на пољу продаје, Тропиц д.о.о. Бања Лука за дугогодишњу сарадњу и активан допринос на пољу продаје, Властимир Хршум за несебичан допринос развоју и унапређењу процеса производње, Ранко Сајић за изузетно залагање и допринос у производњи и Винка Кнежевић за изузетан допринос на пољу рачуноводства и финасија.

Посебну емоцију изазвао је интервју са породицом Рауниг - три генерације које су радиле у Витаминци. Крај програма обиљежио је наступ чувеног хармоникашког оркестра „Алекса Шантић“  из Угљевика.

Свечаном академијом у Банском двору симболично почиње петодневна манифестација “Дани Витаминке” у Господској улици, коју компанија поклања своме граду И која се одвија под слоганом „Витаминка - Радост за све генерације“.  

У периоду од 18 – 22. октобра (од 16 – 20.00 часова) “Дани Витаминке”, у Господској улици биће постављен велики штанд Витаминке, различити мобилијари и занимације за све генерације вјерних потрошача. Богате дегустације сланих и слатких производа, забава за најмлађе, такмичења и наградне игре,  ди-џеј и други садржаји учиниће да Бања Лука и њени грађани у тих пет дана живе у знаку Витаминке.

Оно што ће посебно обрадовати посјетиоце у Господској улици је 10.075 поклона који ће током “Дана Витаминке” симболично бити подјељени у знак захвалности свима који су рођени, расли и стасали уз ову компанију пуних 75 година. Добро дошли на “Дане Витаминке”!

О компанији Витаминка

Витаминка, чувени бренд и некадашњи привредни гигант бивше Југославије, започела је са радом 1947. године као мала радионица, а данас је једна од најпознатијих компанија за прераду воћа и поврћа у региону.

Финансијска улагања у производне капацитете и запошљавање стручних кадрова, као и прилагођавање новим тржишним трендовима и модерном дизајну, чине ову компанију и њене производе привлачним за домаће, регионално и међународно тржиште. Компанија у идућу годину пословања улази у новом руху – са редизајнираном амбалажом, новим логом и веб-сајтом које ће представити овом приликом. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина