75 година рада

Дани Витаминке у Бањалуци – низ свечаности у Банском двору и Господској 

  • Извор: АТВ
  • 11.10.2023. 09:02

Велика манифестација под називом “Дани Витаминке”, којом се обиљежава пуних 75 година постојања бањалучке компаније Витаминка, организује се у периоду од 17. до 22. октобра, низом догађаја и садржаја за све генерације грађана. 

Овај чувени бренд и некадашњи привредни гигант бивше Југославије, који је започео са радом 1947. године као мала радионица, данас је једна од најпознатијих компанија за прераду воћа и поврћа у региону. Финансијска улагања у производне капацитете и запошљавање стручних кадрова, као и прилагођавање новим тржишним трендовима и модерном дизајну, чине ову компанију и њене производе привлачним за домаће, регионално и међународно тржиште. Компанија у идућу годину пословања улази у новом руху – са редизајнираном амбалажом, новим логом и wеб-сајтом које ће представити овом приликом.   

„Дани Витаминке“ ове године се одвијају под слоганом „Витаминка - Радост за све генерације“ и обухватају догађаје по следећем распореду: 

  • 17. октобар у 15.00 часова – Свечана академија у Банском двору 
  • 18 – 22. октобра (од 16 – 20.00 часова) “Дани Витаминке” у Господској улици 

На свечаној академији у Банском двору, поред богатог забавно-музичког програма у коме наступају познати пјевачи и забављачи, компанија ће уручити признања и плакете за дугугогодишњи рад и сарадњу својим радницима, партнерима и институцијама. 


Слиједи пет дана дружења са суграђанима кроз различите активности у центру Бања Луке. У Господској улици ће од 18. октобра бити постављен велики штанд Витаминке, различити мобилијари и занимације за све генерације вјерних потрошача. Богате дегустације сланих и слатких производа, забава за најмлађе, такмичења и наградне игре, музика ДЈ-ја и други садржаји учиниће да Бања Лука и њени грађани у тих пет дана живе у знаку Витаминке. Оно што ће посебно обрадовати посјетиоце у Господској улици је 10.075 поклона који ће током “Дана Витаминке” симболично бити подјељени у знак захвалности свима који су рођени, расли и стасали уз ову компанију пуних 75 година. 

Једна од најважнијих вриједности Витаминке су њени људи, па ће претходно (14.октобра) бити уприличена и свечаност са богатим садржајима у кругу фабрике у Бањалуци под називом “Наш дан”.

О компанији: Инвестиције и развој упркос изазовима

-Витаминка је риједак примјер како је снага бренда успјела да побједи све препреке које су је задесиле крајем прошлог и почетком овог вијека.  Претходних година „Витаминка“ је инвестирала значајна финансијска средства у нова постројења, у нове технолошке цјелине, с циљем да унаприједимо процесе производње и побољшамо ефикасност, те да се прилагодимо тржишним захтјевима. Пандемија ковида, раст цијена, инфлација и недостатак радне снаге нису нас поколебали и нисмо одустали од нових инвестиција и развоја, те смо коначно ухватили корак са конкуренцијом и створили претпоставке за даљи напредак. 


Ове године Витаминка је увела и нови визуелни идентитет – савремен али у склопу традиције. Витаминка ради и на развоју нових производа. Неке од њих су потрошачи већ пробали, а други чекају да изађу из наше вриједне кухиње. Иако је присутна на регионалним и на европском тржишту, циљ Витаминке је да и у наредним годинама осваја нова тржишта. Квалитет производа и бренд Витаминка препознат је и награђиван престижним свјетским признањима - изјавила је поводом јубилеја Витаминке, директор компаније Драгана Шушак. 

Витаминка у производњи не користи конзервансе и сви производи су потпуно домаћи, баш као они који су спремљени код куће. То је један од разлога зашто су производи од поврћа и воћа  (чувени ајвар, краставчићи, пекмез, мармелада, сокови и други производи из богатог асортимана) освојили срца потрошача, који јој деценијама остају вјерни без обзира на све изазове кроз које је компанија пролазила. Спој традиције и модерног чини да свака генерација воли Витаминку.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.