"Pošte Srpske”

Svjetski dan pošte obilježen u Banjaluci

  • 09.10.2018. 20:13

Na Svjetski dan pošte koji se u cijelom svijetu obilježava 9. oktobra, iz Banjaluke stize jasna poruka. Mnogi privredni sistemi propadaju, ali pošta opstaje, kaže to direktor “Pošte Srpske” Jasminka Krivokuća. 

Svake godine 9. oktobar slavi više od pet miliona poštanskih radnika širom svijeta slavi. 

"Mada su mnogi prognozirali da će pošta da se ugasi razvojem informacionih tehnologija, međutim s obzirom na informacione tehnologije pošta je opet našla svoje mjesto i mislim da je i dan danas nezamisliv život bez poštanskog sistema. Bez obzira na internet, mejlove, sms poruke, poštanski sistem ima svoje mjesto", kaže Krivokuća. 

Direktorica  Pošta Sprske Jasminka Krivokuća kaže da je poštanski sistem Srpske dio velike svjetske mreže javnih poštanskih operatera koji svim ljudima omogućavaju kvalitetnu uslugu. Poštari ugllavnom građanima uz  penziju koju s radošću dočekuju donose i račune. Međutim nekada rado čekana pisma i razglednice koje nose poštari u poštama kažu malo ko piše . Građani se, kažu ne sjećaju kada im je neko napisao razlednicu ili pismo što nije čudno u eri novih tehnologija.

Pošte Srpske zapošljavaju oko 700 šalterskih radnika i više od 700 poštonoša od kojih svaki dnevno pređe 15 kilometara, a u okviru svog posla jedan obilazi više od 2000 stanovnika. Iz Pošte kažu da svake godine bilježe povećanje obima.

"Danas smo svi svjedoci da se generalno manje piše, manje se šalju pisma i paketi, međutim to evo danas kod Pošta Srpske i na području Republike Srpske nije tako. Tako da mi bilježimo rast iz godine u godinu fizičkog obima usluga, tako da je taj obim fizičkog oima usluga prošle godine prešao 40 miliona", kaže Milenko Vučeta, izvršni direktor za poštanke i šalterske poslove u Poštama RS.  

Osim u Banjaluci, Svjetski dan pošte obilježen je i u drugim sjedištima radnih jedinica, u Prijedoru, Doboju, Brčkom, Bijeljini, Zvnorniku, Foči, Sokolcu i Trebinju. 

Тагови: