Ministarstvo obećalo pomoć 

Teslićki Dom zdravlja nema mamograf, a Hitna pomoć defibrilator

  • 27.06.2018. 20:45

Nedostaje im radnika, nemaju mamograf, krov treba sanirati. Sve to je novo rukovodstvo teslićkog Doma zdravlja predočilo resornom ministru. Služba hitne pomoći je bez defibrilatora, ali decenijama se bori i sa barijerama. 

„Konkretno uska vrata koja su pod pravim uglom, ne ide se pravim uglom nego se lomi, lijevo desno pa je to kompleksno pri manipulaciji sa ležećim pacijentama i kolicima,“ kaže dr. Saša Radešić, načelnik službe Hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja „Sveti Sava“ Teslić. I porodične ambulante čekaju sanaciju. Potrebna je i rekonstrukcija centralnog objekta, kako bi osposobili nove službe. 

„Kako bi mogli u narednom periodu oformiti određene službe za pružanje usluga kao što su deratizacije, dezinskecije i nekih drugih usluga koje su definisane u strateškom planu Doma zdravlja“, rekao je Đurađ Trivunović, direktor DZ „Sveti Sava“  Teslić.

Iako se i sa prethodnicima razgovaralo o tim problemima, zahtjevi nisu stizali u Vladu Srpske kaže resorni ministar. Obećava pomoć i u građevinskim projektima, ali prvenstveno u nabavci opreme. 

„U svakom slučaju ćemo u realno kratkom vremenskom periodu da završimo nabavku digitalnog mamografa, riješimo problem defibrilatora i da pratimo ostalo što bude potrebno,“ kaže Dragan Bogdanić,ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske.
 
Teslićki Dom zdravlja nema dugovanja, a svi problemi koji ga tište mogu se riješiti sa oko 250 hiljada maraka, kaže resorni minsitar. Pokušaće da posreduje i da se objekat uključi u projekat energetske efikasnosti jer je i izolacija loša.