ФЗО

Тестирање ИЗИС-а у посљедњој фази, домови здравља добили нове налоге

  • Извор: АТВ
  • 15.01.2024. 15:43

Тестирање Интегрисаног здравственог информационог система (ИЗИС), односно завршне провјере прије пуштања у функцију система почеле су данас у Фонду здравственог осигурања (ФЗО) Републике Српске, док истовремено здравствене установе у складу са препорукама Фонда и даље спроводе безбједносне мјере.

За сада је шест домова здравља - Челинац, Шамац, Вишеград, Калиновик, Хан Пијесак и Невесиње обавијестило Фонд да су спровели све потребне сигурносне мјере, те је планирано да ови домови здравља буду међу првима у којима ће почети рад у ИЗИС-у, саопштено је из ФЗО.

По окончању тестирања, у циљу контролисаног опоравка система, постепено ће се ИЗИС пуштати у функцију и то у оним здравственим установама које су испоштовале све дате безбједносне препоруке.

Такође, Фонд је свим здравственим установама доставио нове корисничке налоге, којих је више од 10.000 и без којих није могућ приступ ИЗИС-у.


УКЦ Љубљана честитао Бањалучанки која је родила четворке

УКЦ Љубљана честитао Бањалучанки која је родила четворке

Фонд здравственог осигурања напомиње да је, поред раније датих препорука, свим установама које раде у апликацији ИЗИС доставио и нове мјере политике безбједности ИЗИС-а, како би се додатно унаприједила безбједност, јер је примарни циљ заштита осјетљивих здравствених информација и личних података пацијената.

Због недавног хакерског напада, као и у циљу заштите података наших пацијената, неопходно је додатно унаприједити и појачати мјере политике безбједности у цјелокупном здравственом систему, истиче се у саопштењу ФЗО.

О свим даљим активностима у вези са ИЗИС-ом јавност ће бити благовремено информисана.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)