Proljećna šetnja u Tesliću

Težina i dužina staze prilagođena svim uzrastima

  • 12.04.2019. 18:06

Na proljećnu šetnju u okoloni Teslića svi su dobro došli. Oni koji se upute na stazu dugu devet kilometara imaće priliku da uživaju u predivnoj prirodi tog kraja. To je tradicionalna proljećna šetnja koju organizuje lokalno Planinarsko društvo „Adrenalin“. 

"Akcija je 21. Aprila. Kreće od Hrast potoka, pa završava se na brežuljcima i brdima iznad ZTC „Banja Vrućica“. Dužina i težina staze je prilagođena svim uzrasnim kategorijama. Posebno pozivamo sportiste, rekreativce, školarce, djecu iz obdaništa. Svi koji želu da provedu jedan divan dan u prirodi," kaže Dragan Prpoš, Planinarsko društvo „Adrenalin“, Teslić,

Dodatni motiv da se svi zainteresovani i ove godine pridruže teslićkim planinarima je i humanitarni karakter šetnje. Planinari su udružili snage sa humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“. 

"Obzirom da sam i sam član "Adrenalina" i Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ dogovorili smo se da ova šetnja bude humanitarnog karaktera. Tako da smo tu šetnju uvrstili u događaje koji ulaze u prjekat Trojka iz bloka. Do sada smo imali fucu iz bloka, triatlon iz bloka, karaoke, žurka, bioskop i sada imamo šetnju iz bloka i trojka iz bloka preko kojih ćemo da pomažemo jednu od porodica iz Teslića," rekao je Vladimir Vuković, član Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“.

Okupljanje šetača zakazali su za nedjelju, 21. aprila, na gradskom trgu u Tesliću od 9 časova. Planinari imaju za cilj da svoje sugrađane podstaknu da se okrenu ka prirodi, zdravom stilu života, ali i da prikupe što više dobrovoljnih priloga za humanitarnu akciju kojom će pomoći neku od višečlanih teslićkih porodica. Šetnju organizuju u sklopu manifestacija posvećenih Danu opštine.

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.