Хорор

Тинејџер запливао па остао непокретан

  • Извор: Курир
  • 22.01.2024. 13:05

Осамнаестогодишњег Леонида Индова задесила је велика несрећа када је на првом љетовању са другарима док се једне јулске вечери шетао поред мора и одлучио да се окупа.

Младић је сплетом несрећних околности у мору задобио прелом трећег и четвртог пршљена и од тада је непокретан.

Због тежине повреда хитно је оперисан у Солуну. Уграђена му је механичка вентилација, и од тада дише искључиво уз помоћ респиратора са вјештачким отвором на душнику и већ мјесецима је прикован за болнички кревет.

"Он је тренутно у приватној болници у Скопљу, и у животној је опасности. Заробљен је у свом тијелу, не може да се креће, не осјећа руке и ноге. Без респиратора не би могао ни да дише", каже његов отац и додаје да овако нешто не би пожелио ни црном ђаволу.


Изузимају се студентски досијеи из Интернационалног универзитета Брчко

Изузимају се студентски досијеи из Интернационалног универзитета Брчко

Правилан третман лијечења, какав његова повреда захтијева, није могућ у Македонији. Наду пружа клиника у Аустрији, гдје би требало да отпутује већ 6. фебруара.

"Тамо би вјежбе биле прилагођене његовом компликованом стању. Наш циљ је да почне да дише самостално, да може бар да сједне у инвалидска колица и ако је могуће да научи како да користи руке - са или без помагала", прича очајни отац.

Прикључили се и грађани Србије

Шестомјесечни третман на тој клиници, без осталих трошкова, кошта 273.000 евра. До сада је прикупљен дио средстава у Македонији, а хуманитарној акцији се прикључила и јавност у Србији, преноси "Курир".

Леонид је дјечак за примјер, одличан ђак, математичар, спортиста... Има само једну жељу - да се опорави и настави да живи попут својих вршњака.

"Искрено се надам да ће се догодити чудо и да ће се из Аустрије вратити кући онакав какав је био - пун живота, ведрог духа, увијек насмијан. Био је ђак генерације у основној школи, а прошле године је био у НАСА, јер је његов тим освојио НАСА Спејс Челенџ 2022. Мој син ни мрава није згазио", поручује несрећни отац.


У Српској јутрос измјерено - 20, ево и гдје

У Српској јутрос измјерено - 20, ево и гдје

Бранко каже да су им се у борби за младићев живот прикључили рођаци, пријатељи и бројни хумани људи - ко колико може.

Свакој акцији се посвећено придружују и Леонидови другари и ђаци из школе који су му велика подршка у овој борби. Отац наглашава да им свака помоћ значи. Свака уплата, свака СМС порука је корак ближе његовом опоравку.

Ево како можете помоћи

Из Србије можете помоћи уплатом на динарски рачун: 160-6000001811370-73

Исто можете учинити и уплатом на девизни рачун: 160-6000001812390-20

ИБАН: РС35160600000181239020 СWИФТ/БИЦ: ДБДБРСБГ

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: