Svaka čast

Trebinjac Milan Janković najbolji na master studijama Mašinskog fakulteta u Beogradu

  • Izvor: Srna
  • 04.11.2021.16:38

Milan Janković iz Trebinja, inženjer mašinstva za motorna vozila, najbolji je student na master akademskim studijama Mašinskog fakulteta u Beogradu iz generacije upisane 2019/2020. godine.

Mladom i perspektivnom Jankoviću nagrada za postignute rezultate uručena je krajem oktobra na svečanoj akademiji "Korak ispred svih", kojom je Mašinski fakultet u Beogradu obilježio dva važna datuma u svojoj istoriji - 73 godine postojanja i 148 godina od uvođenja visokoškolske nastave u oblasti mašinstva u Srbiji.

Mladi Trebinjac se svojim predanim radom i učenjem izdvajao i tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja, a bio je i student generacije upisane na Fakultet školske 2016/2017. godine sa prosječnom ocjenom 9,89 na osnovnim akademskim studijama i 10 na master studijama.

Janković je rekao da mu je najveća podrška tokom studiranja bio brat Stojan, koji je na doktorskim studijama na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

"Pored moje lične satisfakcije i porodične sreće, ovakva priznanja posebno dobijaju na težini jer su prepoznata od Mašinskog fakulteta, koji se svrstava među institucije od nacionalnog, regionalnog i evropskog značaja", istakao je Janković.

On je naveo da je u takvom okruženju bilo izuzetno podsticajno pružati maksimum u radu i učenju, držeći do časti i dostojanstva kako svog tako i Fakulteta.

"Zato ću i ubuduće nastaviti da doprinosim svojoj struci, koja mi je proširila vidike i omogućila napredak zasnovan na znanju, kao najvrednijoj imovini svakog čovjeka i društva. Samo tako je moguće unapređivati sebe i davati dobar primjer mlađim kolegama", naglasio je Janković, koji svojim uspjehom na najbolji način predstavlja Trebinje, kao i Republiku Srpsku.