Trebinje: Djed Mraz prvi u ovoj godini dao krv

  • 04.01.2021. 12:12

U trebinjskoj Službi za transfuzijsku medicinu danas je darovao krv Djed Mraz, koji je i prvi registrovani dobrovoljni davalac krvi u 2021. godini.

Djed Mraz, koji je sedmu godinu zaredom prvi dobrovoljni davalac krvi, poželio je svima srećne novogodišnje i božićne praznike.

"Da biste i vi dobili nešto morate nešto i da date. Stisnuta ruka neće dobiti ništa i trebate ispružiti ruku prema drugima i to će vam se sigurno vratiti u toku života", rekao je Djed Mraz novinarima.

Načelnik Službe za transfuzijsku medicinu Trebinje Dragan Šarenac izrazio je zadovoljstvo što je Djed Mraz prvi ovogodišnji dobrovoljni davalac krvi.

"Nadam se da će ovo humano djelo Djeda Mraza biti podsticaj i motiv više za mnoge koji se nisu uključili u dobrovoljno davalaštvo krvi. Želja nam je da u narednom periodu imamo što više davalaca", rekao je Šarenac.

Šarenac je rekao da je u prošloj godini sprovedeno 47 akcija, a krv su dala 1.762 dobrovoljna davaoca.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.